Policija preverja Arsenovičev posel iz preteklosti

Aljoša Peršak Aljoša Peršak
31.01.2019 19:45

Mariborski župan Saša Arsenovič zbiranje obvestil policije pozdravlja, saj ima "čisto vest", očitke o podkupovanju bančnikov pa zavrača.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Saša Arsenovič in Matjaž Štandker zanikata očitke, da sta pred leti pri nakupu poslovne stavbe podkupila štiri bankirje.
Andrej Petelinšek

Policija je začela zbirati obvestila o preprodaji poslovne stavbe v Ulici Eve Lovše 19 v letih 2014 in 2016, je potrdil Drago Menegalija, tiskovni predstavnik policije za področje kriminalitete na Generalni policijski upravi. Primera naj bi se lotili tudi na podlagi prispevkov Bojana Požarja, ki je na spletnem portalu pozareport.si zapisal, da naj bi bila pri nakupu stavbe tedanji podjetnik Saša Arsenovič, danes župan Maribora, in njegov prijatelj Matjaž Štandeker, ki je decembra lani dobil zaposlitev v kabinetu župana, podkupila štiri bančnike Deželne banke Slovenije (DBS).
Poslovno stavbo v lasti družbe ACK je leta 2014 hipotekarna upnica Deželna banka Slovenije prodala Arsenoviču za 280 tisoč evrov, ta pa naj bi dve leti kasneje stavbo prodal naprej zavarovalnici Grawe za milijon evrov. Požar je še zapisal, da naj bi Arsenovič tako nizko ceno pri nakupu dosegel, ker naj bi bil Štandeker razdelil 200 tisoč evrov podkupnine med štiri bankirje DBS. V Deželni banki Slovenije ob tem pojasnjujejo, da je bila nepremičnina prodana po ceni, ki so jo potrdili uradni cenilci in pristojni odbor, ter da je bila cena glede na stanje realna. "Nepremičnina je bila brez uporabnega dovoljenja, notranjost stavbe je bila v slabem stanju zaradi posegov izvršiteljev," so zapisali v DBS. Očitkov o domnevnih podkupninah niso želeli komentirati.

Saša Arsenovič o nakupu in prodaji stavbe, ki je danes v lasti zavarovalnice Grawe, pravi, da je šlo pri vsem skupaj za dober posel: nepremičnino v slabem stanju je leta 2014 poceni kupil, jo revitaliziral in nato leta 2016 dražje prodal.
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta