Povezovanje na Pohorju

(mbk)
27.09.2019 17:33

Občine želijo izkoristiti potencial Pohorja in oblikovati skupno strategijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Predstavniki občin Maribor, Ruše, Lovrenc na Pohorju, Ribnica na Pohorju, HočeSlivnica, Rače-Fram, Slovenska Bistrica, Zreče, Vitanje, Mislinja, Slovenj Gradec, Dravograd, Vuzenica, Podvelka in Radlje.
Mom

Župani in drugi predstavniki pohorskih občin so danes na delovnem sestanku v hotelu Bellevue na Mariborskem Pohorju potrdili pripravljenost za povezano delovanje na tem območju. Pobudnica in koordinatorica je Mestna občina Maribor (MOM). "Potencial Pohorja želimo uresničevati, in to tako, da bomo Pohorje ohranili neokrnjeno za naslednje generacije, hkrati pa tudi danes imeli nekaj od njega. Za to pa je pomembno, da sprejmemo skupno strategijo in gremo v isto smer," je o povodu za te aktivnosti povedal župan Maribora Saša Arsenovič. Zdaj imamo na Pohorju veliko nepovezanih aktivnosti in razdrobljene turistične, športne, cestne, komunalne in druge infrastrukture; ta je marsikje tudi že dotrajana in pomanjkljiva. V razpravo o tem, kako na Pohorju ohranjati trajnostni razvoj, hkrati pa uresničevati njegov turistični, gospodarski, kmetijski in gozdarski potencial, so se vključili tudi razvojne agencije Maribora, Savinjske doline in Koroške, Zavod RS za varstvo narave, Zavod za gozdove Slovenije, Zavod za turizem Maribor-Pohorje, upravljalec žičnic na Mariborskem Pohorju Marprom, turistično podjetje Unitur in strokovnjakinja na področju turizma dr. Tanja Lešnik Štuhec. Povezovanje je podprla tudi poslanka stranke Lista Marjana Šarca Lidija Divjak Mirnik.
Predstavniki občin Maribor, Ruše, Lovrenc na Pohorju, Ribnica na Pohorju, HočeSlivnica, Rače-Fram, Slovenska Bistrica, Zreče, Vitanje, Mislinja, Slovenj Gradec, Dravograd, Vuzenica, Podvelka in Radlje (opravičili so se le predstavniki Oplotnice) so na tem prvem srečanju pozdravili povezovanje za skupni nastop na Pohorju. Naslednji korak je zbiranje predlogov za nadaljnje delo, nato pa pričakujejo tudi formalizacijo partnerstva in sprejetje dogovora o podpori projektu celostnega in trajnostnega razvoja in promocije Pohorja. (mbk)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta