Prejeli smo: Boljši mestni servis? Ga ne vidim (2)

Samo Peter Medved
04.12.2019 17:29

Aktualni podžupan Samo Peter Medved odgovarja predhodniku Saši Pelku...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Intervjuvanec, gospod Saša Pelko, me omenja kot nekdanjega člana nadzornega sveta Nigrada in med drugim netočno navaja, da sem "na vsak način želel, da direktor podjetja postane Gregor Ficko, ki je v tistem času imel afero na DRSI". To trditev moram zanikati, za boljše razumevanje pa tudi nekoliko širše pojasniti dogajanje v tistem obdobju. V nadzornem svetu Nigrada sem kot predstavnik MOM deloval od 13. 7. 2013 do 19. 11. 2013. V tem času je zaradi pritiskov tedanjega vodstva MOM kot direktor odstopil gospod Srečko Hvauc.
Županu dr. Andreju Fištravcu smo, skupaj z drugimi člani nadzornega sveta, predstavniki MOM na sestanku sporočili, da bo gospod Hvauc v odpovednem roku še vodil družbo, NS pod vodstvom gospe Metke Pavčič pa bo izvedel javni razpis za novega direktorja. Razpis je izvedel, do glasovanja o direktorju pa ni prišlo, saj je bil, predvsem zaradi pritiskov gospoda Marka Kovačiča na predstavnike delavcev v nadzornem svetu in na predstavnika NKBM, razpis zaustavljen.
Po ponovnem sestanku pri županu je vodstvo MOM predlagalo, naj bo novi direktor Vladimir Krajcer. Na sestanku sem opozoril, da ne izpolnjuje formalnih pogojev za direktorja. Po tem smo komunikacijo prekinili, bil pa sem pozvan, naj odstopim kot član NS. Tega nisem želel, saj za to ni bilo razlogov. Vodstvu MOM sem sporočil, da me imajo pravico zamenjati. Ko je gospodu Hvaucu potekel odpovedni rok, je vodenje podjetja prevzela predsednica NS.
Izjava gospoda Pelka, da sem predstavnikom MOM za direktorja Nigrada predlagal mag. Gregorja Ficka, ne drži, kakor tudi ne, da je imel v tem času ali prej mag. Ficko kakršno koli meni ali javnosti poznano afero ali odprt postopek proti njemu. Sicer njegovo delo izjemno cenim, enako kot večji del strokovne javnosti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta