Prenova Streliške ceste: Traktor umaknjen, dela se nadaljujejo

Igor Selan Igor Selan
12.12.2019 15:21
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Traktor lastnika zemljišč več ne ovira prenove Streliške ceste, dela se nadaljujejo, dokončno bodo zaključena šele pomladi prihodnje leto.
Igor Napast

Traktor Mirka Obrehta - gre za lastnika več zemljišč, na katerih med drugim potekajo dela pri obnovi Streliške ceste, ki je še do nedavnega stal v bodočem krožišču med Streliško in Radvanjsko, več ne ovira tamkajšnjih del. Kot sporočajo z občine, so z Obrehtom namesto razlastitve sklenili prodajno predpogodbo za nakup dveh zemljišč v obsegu, kot ga občina potrebuje za ureditev Streliške: "Glede na to, da gre za poseg na delu zemljišča, ki je v lasti gospoda Obrehta, je bilo treba predhodno izvesti postopek parcelacije in odmere. Stranki bosta glavno pogodbo, torej prodajno pogodbo namesto razlastitve, sklenili takoj, ko bo postopek parcelacije in odmere v upravnem postopku dokončen." Koliko znaša kupnina, občina zaenkrat ne razkriva, zapišejo namreč le, da denarna odškodnina (kupnina) temelji na cenitvi sodnega cenilca za gradbeništvo-nepremičnine Slavka Bunderle.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta