Prizadetim v poplavah pomaga tudi Cona Tezno: Akcija traja do petka do poldneva

Igor Selan Igor Selan
10.08.2023 11:06

Zbirno mesto za oddajo pomoči je stara kotlovnica v Perhavčevi 19.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Orodjarna Imenšek je za začetek darovala samokolnice, lopate in rokavice, pomagali pa bodo tudi kasneje, je obljubila Alenka Imenšek.
Sašo Bizjak

Dobrodelno akcijo za pomoč prizadetim v nedavnih ujmah so zagnali tudi v Poslovni coni Tezno. Akcija pod geslom "Stopimo skupaj in pomagajmo" poteka danes do 16. ure in jutri med med 7. in 12. uro, zbirajo pa se stvari, ki so trenutno najbolj potrebne za sanacijo domov prizadetih v poplavah, torej škornji, lopate, krampi, vrečke za smeti, rokavice, čistila, grablje, pivniki za nevarne snovi, samokolnice (nujno), razvlažilci, agregati in podobno, medtem, ko hrane in pijače trenutno ne zbirajo. Vsa zbrana sredstva, ta se zbirajo v stari kotlovnici na naslovu Perhavčeva 19, bodo nato v petek popoldan odpeljana v zbirni center v Ravne na Koroškem.

"Dobrodelne akcije so naša običajna praksa, ker se mi zdi, da nas v sedanjem času odtujenosti povezujejo samo še nesrečni dogodki. Takrat še znamo stopiti skupaj, brez nesreče pa je to malo težje. In to ne samo v politiki, ampak tudi v gospodarstvu. Pomoči potrebnih je vedno več, ob taki naravni katastrofi pa ne moreš biti brezbrižen, da se ne bi odzval," je povedal direktor Poslovne cone Tezno Gorazd Bende.

Sašo Bizjak

"Ko gledaš te prizore, to je katastrofa, ki se je dotaknila nas vseh in normalno je, da se ljudje odzovemo pri takšni tragediji. Vsi smo Slovenci in vsi smo bili ob tem prizadeti. Za začetek smo pripeljali to, kar mislimo, da ljudje najbolj potebujejo zdaj, torej samokolnice lopate in rokavice, pomagali pa bomo tudi kasneje, " je povedala Alenka Imenšek iz Orodjarne Imenšek.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta