(FOTO in VIDEO) Odstranjevanje posledic ujme: Policijski vodni top čisti ceste

Elizabeta Planinšič Elizabeta Planinšič
09.08.2023 17:23

S policijsko opremo v pomoč na poplavljena območja: v Poljansko dolino vodni top, ki bo pomagal s cest odstraniti blato.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Posadka vodnega topa je pred PGD Poljane prišla danes okoli 9. ure in takoj, skupaj z gasilci, začela s čiščenjem cest in ulic.
Policija

Danes je na Gorenjsko, natančneje v Poljansko dolino, kjer so bile posledice poplavne ujme najhujše, v pomoč gasilcem in strojni gasilski mehanizaciji prišla tudi posadka z vodnim topom policije. Voda v Poljanski dolini je sicer nazaj v svoji strugi, za seboj pa je pustila pravo razdejanje. Na cesti je blato, kamenje, kupi peska, ob njej pa podrta drevesa in plazovi. Vse operativne enote se trudijo po svojih najboljših močeh spraviti življenje prebivalcev nazaj v stanje pred poplavno ujmo. Tako je potrebno znova vzpostaviti komunikacijske vode, elektriko in nenazadnje urediti vso prometno infrastrukturo za povezanost med kraji. V pomoč pri normalizaciji razmer pa je danes odšel tudi vodni top, so sporočili iz vodstva policije.

Kot je povedal predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Poljane Borut Pintar, gasilci, policisti in vse operativne službe dobro sodelujejo med seboj. "Ravno pomoč v obliki mehanizacije, kot je vodni top slovenske policije, je več kot odličen pripomoček pri odstranjevanju blata, kamenja in drugega materiala, ki so ga poplave nanesle na ceste", je dejal Pintar.

Vodni top bo v Poljanah nad Škofjo Loko danes ves dan. Čistil bo ceste in ulice na tem območju. Vodni top ima kapaciteto rezervoarja okoli 10 m3. V celem dnevu naj bi porabil okoli 60 m3 vode, kar naj bi zadoščalo, da bi skupaj z gasilskimi avtomobili očistili večino vseh cest v Poljanah nad Škofja Loko.

Kako poteka sodelovanje gasilcev in policistov ter delo gasilskih vozil in vodnega topa slovenske policije, sta si na terenu ogledala tudi minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in namestnik generalnega direktorja policije Robert Ferenc, ki sta pozdravila uporabo vodnega topa pri humanitarnih nalogah.

Vodni top v pomoč gasilcem pri odstranjevanju blata s cest in ulic ... 
Policija
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta