Protest v Malečniku: Zaprtje pošte samo preložili

Igor Selan Igor Selan
25.10.2019 18:38

Iz Pošte Slovenije sporočajo, da pošta v Malečniku ostaja odprta, a kot kaže, ne za dolgo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Načrtovano zaprtje poštne poslovalnice v Malečniku je dodobra razburilo tamkajšnje krajane, ki so pred pošto pripravili protest. Na njem se je zbralo kakih štirideset, predvsem starejših krajanov. A kmalu je zavelo olajšanje, saj jim je predsednik krajevne skupnosti Jožef Škof že uvodoma sporočil, da pošte letos in prihodnje leto še ne bodo zaprli. Zbrani so novico pospremili z glasnim aplavzom.

V kraju so izgubili praktično vse

"Ne glede na to pa Pošti Slovenije sporočamo, da ne prosimo, ampak zahtevamo, da pošte v Malečniku ne zaprejo, kajti v tem kraju smo izgubili praktično vse. Morate vedeti, da je najbližja pošta na Pobrežju že zdaj preobremenjena, poleg tega je po naših informacijah tukajšnji urad rentabilen in posluje dobro," je povedal Škof in napovedal nadaljnje aktivnosti proti zaprtju pošte. "Prepričan sem, da nam bo s skupnimi aktivnostmi to tudi uspelo. Sem sicer proti temu, da bi to dosegli denimo z zaporo ceste, nastopiti bo treba z argumenti in s Pošto voditi dialog. Zato bom takoj v ponedeljek vodstvu Pošte poslal pismo z zahvalo, da so pokazali razum," je še dejal Škof.

Načrtovano zaprtje poštne poslovalnice v Malečniku je razburilo tamkajšnje krajane, ki so pred pošto pripravili protest.
Igor Napast

Zamik pol leta

Iz Pošte Slovenije so sporočili, da za zdaj poleg pošte v Malečniku ostajata odprti tudi pošta na Trgu revolucije v Mariboru, ki so jo prav tako nameravali zapreti, in pošta v Radvanju, ki so jo nameravali preoblikovati v pogodbeno pošto. Naj spomnimo, da so maja tudi krajani Radvanja izvedli odmeven protest proti zaprtju pošte v njihovem kraju. A kot kaže, protesti vendarle ne bodo zalegli prav dolgo časa, zaprtje oziroma preoblikovanje omenjenih pošt je namreč samo prestavljeno.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta