Prvič od odprtja: Začetek obnove blagajn in informacij glavne mariborske avtobusne postaje

Igor Selan Igor Selan
05.02.2024 14:08

Gre za prvo celovito obnovo teh prostorov po izgradnji avtobusne postaje Maribor v letu 1989.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dela bodo predvidoma trajala do sredine aprila.
Igor Napast

Na mariborski glavni avtobusni postaji (AP) je danes stekla prenova prostorov blagajn, informacij in čakalnice za potnike. V času obnovitvenih del, namenjenih ureditvi sodobno opremljenih in prijaznih prostorov tako za uporabnike storitev kot tudi zaposlene, bosta na Avtobusni postaji Maribor delovali eno okence blagajne in eno okence informacij.

"Gre za prvo celovito obnovo teh prostorov po izgradnji AP Maribor v letu 1989. Ob sodobnejšem izgledu bomo z njo zagotovili tudi boljšo osvetljenost in energetsko učinkovitost, digitalizacijo informiranja potnikov (preko elektronskih tabel in LED-zaslona), ustrezno dostopnost za gibalno ovirane ter gluhe in naglušne osebe, avtomatiziran sistem za hrambo prtljage, kakovostne delovne pogoje za zaposlene in tako dalje," sporočajo iz Marproma.

Med izvajanjem del, ki bo predvidoma trajalo do sredine aprila, potnike prosijo za razumevanje in strpnost zaradi manjšega obsega obratovanja. Medtem delovni čas blagajne in informacij ostaja nespremenjen, ob delavnikih od 6. do 22. ure ter vikendih/praznikih od 8. do 20. ure. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta