Rdeča kapica in velikonočni zajčki za najmlajše

Tatjana Vrbnjak Tatjana Vrbnjak
10.04.2020 18:26

V Miklavžu bodo popestrili velikonočne praznike.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Malečnik - pisanka - -
Sašo Bizjak

Tudi letos sprehajalce v ulici Nad izviri v Miklavžu na Dravskem polju, v neposredni bližini apartmajev Akacijev izvir, pozdravljajo velikonočni zajčki, poleg njih pa tam najmlajše že mesec dni razveseljujejo tudi prizori iz pravljice o Rdeči kapici. Podobe sta izdelala Roman Radislav in njegov sin Klemen in jih, tako kot običajno, postavila skupaj s prijateljema Vinkom in Martinom.
Za popestritev občinske brežine skupina treh prijateljev skrbi že deset let. Postavitve so različne: decembra postavijo jaslice, spomladi velikonočne zajčke, jajčka in podobno, poleti mimoidoče pozdravljata gospod in gospa, narejena iz slame. Prizori so vsako leto nekoliko drugačni - Rdeča kapica je letos sploh prvič na ogled, a tudi velikonočni zajčki in jajčka so vsako leto izdelani na novo in še malce dopolnjeni z dobro ohranjenimi "lanskimi" figurami.
Zgodba se je začela pred leti, ko so se sosedje odločili malce spodbuditi druženje in urediti okolico. Ker je bila jesen, so se odločili razstaviti stvari, povezane s trto in vinogradništvom - vinske sode, prešo. "Včasih smo vse to počeli v okviru društva. Pripravljali smo tudi druženja sosedov, dvakrat na leto, pomladi in jeseni. Organizirali smo šest teh prireditev, na njih se je zbrala cela ulica, prišlo je več kot sto ljudi, imeli smo glasbo in pogostitev, izbirali župana in županjo ulice ... Vendar tega ne organiziramo več, saj so se razmere tako spremenile, treba je upoštevati toliko pravil, pridobiti toliko dovoljenj - pa četudi gre za le za ulično praznovanje, katerega namen je, da se sosedje med sabo spoznajo in poveselijo, da tega več ne počnemo. Tudi društva več ni. Še naprej pa postavljamo te like," razlaga lastnik apartmajev Akacijev izvir in doda, da figure vsako leto radi pridejo pogledat tudi otroci iz vrtca in bližnje šole in ob tem še "pokukajo", ali je kje kaj zanje. Letos bo seveda to malce drugače, ogledali si jih bodo lahko na sprehodu s starši in morebiti pri velikonočnem zajčku celo našli kak skrit pirh.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta