Rdeči križ ne prodaja mask na terenu

Tatjana Vrbnjak Tatjana Vrbnjak
15.04.2020 17:53

Ljudje, ki so v minulih dneh po blokih prodajali maske, zagotovo niso bili iz Rdečega križa

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rdeči križ stvari dostavlja le tistim, ki za to predhodno zaprosijo na covid telefonski številki 059 17 77 50 in dostavo prostovoljca pričakujejo. 
Andrej Petelinšek

Da je zaradi pomanjkanja mask njihova prodaja v teh časih lahko dober posel, je dejstvo, a se tudi v zvezi s tem že pojavljajo nepošteni ponudniki. Tako je občanka s Tezna obvestila civilno zaščito, da so po blokih v Prvomajski ulici hodili ljudje, ki so se predstavljali kot prostovoljci Rdečega križa in prodajali pralne maske - deset kosov za deset evrov.
"Rdeči križ nikoli nič ne prodaja na terenu, torej tudi mask ne," je jasen sekretar mariborskega Rdečega križa Metod Dolinšek. "Stvari tudi nikoli ne dostavljamo naključno, ampak jih dostavimo le tistim, ki za dostavo določenih stvari predhodno zaprosijo na covid telefonski številki 059 17 77 50 in dostavo prostovoljca pričakujejo. Naši prostovoljci so tudi vedno oblečeni v uniformo Rdečega križa in imajo okoli vratu identifikacijsko izkaznico s fotografijo," pojasnjuje. Ljudje, ki so po blokih prodajali maske, torej zagotovo niso bili iz Rdečega križa. "Stanovalci naj o takih primerih obvestijo policijo," še svetuje Dolinšek.
Ob tem še zapišimo, da je covid telefonska številka 059 17 77 50, na kateri sodelavci in prostovoljci Rdečega križ sprejemajo klice za pomoč ostarelim, bolnim in drugim izoliranim osebam, ki v teh razmerah ne zmorejo do lekarn, trgovin in nimajo svojcev, ki bi jim pri tem pomagali, na voljo od ponedeljka do petka od 8.30 do 15.30. "Veliko ljudi v tem trenutku zaradi starosti in zdravstvenih težav potrebuje pomoč. Zaradi tega vas prosimo, da se obrnete na našo pomoč, ko je to resnično potrebno. Samo tako se bomo lahko osredotočili na tiste, ki našo pomoč resnično nujno potrebujejo," sporočajo iz Rdečega križa.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta