Rotaractovci bodo v Rožmarinu zbirali denar za otroke s težavami v razvoju

Miha Dajčman Miha Dajčman
21.11.2018 17:36

Rotaract klub Maribor v soboto v restavraciji Rožmarin prireja 11. dobrodelni kulinarični večer s srečelovom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Člani Rotaract kluba Maribor so s pomočjo donatorjev, licitacije vin ter dobrodelnega srečelova lani na dobrodelnem kulinaričnem večeru zbrali 2500 evrov za Stanovanjsko skupino Pragersko, ki je del zveze Sonček. 
Mediaspeed

Večerja s srečelovom bo v soboto, 24. novembra, ob 20. uri v restavraciji Rožmarin, zbrana sredstva bodo organizatorji donirali Društvu Namesto pike vejica, ki združuje starše, sorodnike in prijatelje otrok, ki imajo najrazličnejše težave v razvoju, predvsem pri gibanju.
Društvo, ki mu Rotaract klub Maribor tokrat pomaga, ima 50 članov iz treh slovenskih regij - Štajerske, Pomurja in Koroške. Redno pomagajo 36 otrokom in mladostnikom z najrazličnejšimi težavami v razvoju, kot so cerebralna paraliza, Downov sindrom, epilepsija, motnje v duševnem razvoju in podobno. Vsi v društvu delajo izključno v dobro njihovih otrok in prostovoljno. Sredstva društva gredo za plačilo nevrofizioterapevtskih obravnav in nakup drugih medicinskih pripomočkov, ki jih zdravstveno zavarovanje ne krije. "Brez ustrezne in zadostne terapevtske obravnave otroci ne bi dosegali napredka, zato se je društvo obrnilo na nas in odločili smo se, da jim podarimo donacijo celotnega izkupička dobrodelnega kulinaričnega večera," je povedal Rene Kozar, predsednik Rotaract kluba Maribor.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta