Ruške mažoretke že tri desetletja korakajo in vrtijo palice

Špela Pokrežnik
26.10.2019 05:00

Zgodbo korakajočih deklic s palico, ki je hitro pritegnila številna dekleta, je zasnovala Zvezdana Remšak.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mažoretke iz Ruš z optimizmom zrejo v prihodnost in se tudi v prihodnje nadejajo uspešnih nastopov. 
Arhiv društva

Mažoretke so vse do leta 2013 delovale kot sekcija Godbe Ruše. Godbeniki in mažoretke so v času skupnega sodelovanja oblikovali številne uspešne nastope, organizirali lastne dogodke in koncerte ter postali pomemben del kulturne dejavnosti na lokalni ravni in širše.
Po uspešnih 16 letih je vodenje mažoretne skupine aktivno prevzela Mateja Najglič Vizjak. S svojim elanom in ljubeznijo do mažoretne dejavnosti je oblikovala nove cilje in vizijo mažoretk. Od leta 2013 delujejo kot samostojno društvo Mažoretni in twirling klub Ruše in so članice Mažoretne zveze Slovenije. "Skušamo zagotoviti, da otroci pri nas prejmejo kvalitetna znanja, zato se vaditelji redno udeležujemo usposabljanj. Dekleta je ob vpisu še posebej težko motivirati, saj morajo v prvi vrsti osvojiti osnove vrtenja palice, korakanja in plesa, šele nato se lahko pričnejo udeleževati prvih nastopov." Ob tem pa dodaja, da se članice delijo v mlajšo in starejšo skupino ter se pridno udeležujejo tekmovanj, kjer nizajo številna visoka odličja.
Trideseto obletnico delovanja so obeležile s koncertom v Domu kulture Ruše. Ta je bil še posebej slavnosten, saj so ob tej priložnosti prejele plaketo Mažoretne zveze Slovenije in priznanje sveta območne izpostave JSKD. Mateja Najglič Vizjak ob tem pravi: "Priznanja nam veliko pomenijo, saj so dokaz, da smo v teh tridesetih letih na področju kulture pustili dobre sledi. Tudi v prihodnje si želimo ohranjati to lepo dejavnost in jo približati tako dekletom kot fantom. Prav tako si želimo vzgojiti bodoče vaditeljice in naše naslednice, saj je usklajevanje službenih, družinskih in društvenih obveznosti težko in naporno."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta