S kavča se problemi ne bodo rešili

MBK
20.05.2019 17:28

V tem tednu bo šest zborov samoorganiziranih četrtnih in krajevnih skupnosti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zbori so prostor, kjer lahko kdorkoli ne glede na spol, narodnost, politično pripadnost ... iznese problem, se o njem razpravlja in zanj skupaj išče rešitve.
Igor Napast

V tem tednu bo šest zborov samoorganiziranih četrtnih in krajevnih skupnosti (SČS in SKS) v Mariboru. Že danes se bodo zbrali v SČS Radvanje (Mestna četrt, Lackova 43) in v SČS Magdalena (Infopeka, Ob železnici 16). Jutri, v sredo, bosta zbora SČS Tabor (MČ, Metelkova 63) in SČS Pobrežje (MČ, Kosovelova 11), v četrtek pa se dobijo še v SČS Studenci (MČ, Erjavčeva 43) in v SČS Center in Ivana Cankarja (ZPM, Razlagova 16). ​Vsi zbori se začnejo ob 18. uri.
Na zborih si udeleženci večkrat zastavijo vprašanje, kaj je tisto, kar bi prepričalo njihove sokrajane, da se "s kavča" in "za šankom" ne bo rešil noben problem. Da jih tarejo podobni in enaki problemi, ki jih lahko uspešno rešijo le povezani in skupaj. Zbori SČS in SKS so prostor, kjer lahko kdorkoli ne glede na spol, narodnost, politično pripadnost ... izpostavi problem, o njem razpravlja in zanj skupaj išče rešitve. V šestih letih delovanja so teh veliko že našli. Marsikje je bilo dovolj opozorilo, ideja ali pa jasno izražena želja, da se stvari premaknejo, marsikaj so rešili sami, če so stopili skupaj. Tako so se samo letos Radvanjčani družili že na treh čistilnih akcijah, Magdalenčani načrtujejo druženje na degradiranem zemljišču, SČS Tabor je skupaj s Stopinjami mesta pripravila sprehod po Betnavskem gozdu in zapuščeni Betnavi … 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta