Šahisti DU Tabor Maribor za las ob naslov

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
24.09.2022 04:00

Državno ekipno šahovsko prvenstvo Zveze društev upokojencev Slovenije, ki ga je v Gurmanskem hramu na Teznem pripravilo Društvo upokojencev Maribor Tabor, je privabilo petnajst ekip.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Branko Vadlja in Franc Slavinec s šahisti DU Tabor, od leve: Adrian Mihaljčišin, Franc Pešec, Karl Cojhter in Slavko Vizovišek
Ivan Šertel

Po pozdravnih besedah predsednika DU Maribor Tabor Franca Slavinca se je začel boj, negotov do zadnje poteze. Od tekmecev sta se točkovno oddaljili ekipi DU Gameljne Rašica in DU Maribor Tabor. Ekipi sta tekmovanje (švicarski ustroj) po devetih krogih končali s po 27,5 točke, na podlagi dodatnega kriterija so se naslova veselili Gameljčani.

Za ekipo DU Maribor Tabor, ki je v preteklih letih že večkrat osvojila naslov državnega prvaka, so pod vodstvom vodje šahovske sekcije Branka Vadlje igrali Adrian Mihaljčišin, Ivo Mihevc, Franc Pešec, Karl Cojhter, Slavko Vizovišek in Ivan Šertel, ki je skrbel tudi za organizacijo. Zelo uspešno se je s tekmeci kosala tudi ekipa DU Brezje, ki je s 24,5 točke osvojila tretje mesto, zanjo pa so igrali Darko Supančič, Danilo Kajnih, Bogomir Ivanuša, Mirko Slana in Leon Aljaž. Sodila sta Boris Perković in Marin Turudič.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta