Saša Pelko: Želimo biti del rešitve, ne problema

Aljoša Peršak Aljoša Peršak
08.04.2019 12:41

Lista Andreja Fištravca bo podprla občinska proračuna za leti 2019 in 2020, a pod pogojem, če bo župan Saša Arsenovič upošteval njihove amandmaje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Stališče Liste Andreja Fištravca so predstavili mestni svetniki Zdenka Križanič, Saša Pelko in Miha Recek.
Andrej Petelinšek

Mariborski mestni svet bo v četrtek opravil drugo branje dveletnega proračuna Mestne občine Maribor 2019-2020. V primerjavi s prvo obravnavo se je proračun za letos zvišal še za 3,2 milijona evrov, kar pomeni, da je njegova končna vrednost 139,3 milijona evrov. Župan Saša Arsenovič bo spremembe v proračunu predstavil v sredo zjutraj, že danes pa so tiskovno konferenco sklicali v opozicijski Listi Andreja Fištravca, ki šteje tri svetnike. Vodja svetniške skupine Saša Pelko je povedal, da so veseli, ker je župan Arsenovič upošteval nekatere njihove predloge in pripombe iz prvega branja: povišanje turistične takse, dvig sredstev za kulturo in mladino ter zmanjšanje postavke za financiranje političnih strank. "To je pametna odločitev, kajti prepričani smo, da mora biti Mestna občina Maribor servis občanom in ne političnim strankam," je dejal Pelko.

Mariborski mestni svet bo v četrtek opravil drugo branje dveletnega proračuna Mestne občine Maribor 2019-2020.
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta