Še nekaj prostih mest za letovanja otrok

Tatjana Vrbnjak Tatjana Vrbnjak
08.07.2019 16:13

Veliko zanimanja za letovanja v organizaciji ZPM Maribor in Rdečega križa: prijaviti se je še možno v četrto in peto izmeno v Punatu, v četrto in šesto izmeno v Poreču, v drugo izmeno na Pohorju in za letovanje v Marburgu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Letovanje v družbi sovrstnikov je praviloma lepa izkušnja.
Janez Klenovšek

Sekretar Zveze prijateljev mladine (ZPM) Maribor Božo Raušl je prejšnji teden obiskal prvo izmeno otrok, ki v njihovi organizaciji preživlja poletne počitniške dneve v Vircu Poreč, letovišču, ki so ga z zadnjim samoprispevkom konec 80. let prejšnjega stoletja zgradili Mariborčani. "Imenitno se imajo, vreme je super, nobenih težav ni," poroča Raušl. Prva izmena otrok se je domov vrnila minuli petek, 5. julija, ko je v Poreču začela letovanje druga izmena, tudi ta polno zasedena.

​Nekatere občine nič za socialno letovanje

Večina izmen v Poreču je polno zasedena, nekaj mest je še v četrti izmeni in nekoliko več prostora je v šesti. Prijave so mogoče še za letovanje v drugi izmeni v Domu Miloša Zidanška na Pohorju (od 30. julija do 9. avgusta), nekaj prostih mest je tudi za letovanje v Marburgu (od 2. do 11. avgusta), kjer se otroci učijo nemščino. Letovanje v Marburgu je samoplačniško, letovanja v Poreču in na Pohorju pa so subvencionirana, če so za to izpolnjeni pogoji.

Janez Klenovšek

V Punatu še možnost za zdravstveno letovanje

Tudi pri mariborskem Rdečem križu, ki že več kot šest desetletij vodi otroke na letovanje v dom Frankopan v Punatu na otoku Krku, so zadovoljni z letošnjim odzivom staršev in otrok. "Nekaj prostora je le še v četrti in peti izmeni, zato pozivam starše, ki se še odločajo, da bi otroka poslali na letovanje, naj to storijo čim prej. Še vedno je mogoča napotitev na zdravstveno letovanje," pravi sekretar mariborskega združenja Metod Dolinšek.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta