Serš: Dijake učijo podjetnega razmišljanja

Pia Prebevšek Pia Prebevšek
05.10.2019 04:59

Srednja elektro-računalniška šola (Serš) Maribor je bila uspešna na razpisu državne agencije. Tako dijaki jesen preživljajo na posebnih delavnicah, na katerih v skupinah razvijajo svoje ideje, ki so lahko uresničljive tudi v podjetju. "Naša šola je strokovna šola, in če znaš nekaj narediti, moraš znati to tudi prodati," pravi profesorica, mentorica pri projektu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Delajo v manjših skupinah. 
Serš

Z ustvarjalnostjo in inovativnostjo do podjetništva se imenuje razpis, iz katerega je denar dobila tudi Srednja elektro-računalniška šola (Serš) Maribor od Javne agencije RS za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (Spirit Slovenija). Tako letošnjo jesen na Seršu že potekajo delavnice, krožki, sledi tudi intenzivno dvodnevno razvijanja inovativnosti - vse z namenom, da mladim približajo podjetništvo in podjetno razmišljanje. Izvajalec programa na šoli Jure Verhovnik je povedal, da bodo dijakom na srečanjih predstavili izhodišča podjetništva, kako se ga lotiti, pomen poslovne ideje oziroma katere lastnosti mora imeti, da se lahko iz tega razvije posel. "Dijakov je v skupinah povprečno pet. Najprej so zbrali ideje, ki bi jih razvijali, potem so izbrali eno, ki naj bi bila najbolj perspektivna, in zdaj jo razvijajo naprej. Tudi to je podjetništvo - proces odločanja v manjši skupini," je še dodal Verhovnik.

Serš
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta