Skupščina Nigrada: Nadzorni svet bo vodil Igor Banič

Aljoša Peršak Aljoša Peršak
19.07.2019 16:25

Mariborska občina je na skupščini Nigrada zamenjala svoje tri predstavnike v nadzornem svetu. Manjšinska lastnica, občina Lenart, je sicer napovedala izpodbojno tožbo, a prav veliko možnosti za uspeh naj ne bi imela

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Interese mariborske občine je na skupščini Nigrada zastopala Mateja Cekić, ki pa je po zaključku mimo novinarjev odvihrala brez izjave. 
Sašo Bizjak
Igor Banič: "O morebitni zamenjavi direktorja je še prezgodaj govoriti."
Andrej Petelinšek

Skupščina komunalnega podjetja Nigrad je minila, kot smo napovedali pred dnevi. Mariborska občina je kot večinska lastnica s 56,9-odstotnim deležem še pred iztekom mandata zamenjala svoje tri predstavnike v nadzornem svetu - Matjaža Mihelaka, Mitjo Hasaja in Boštjana Štuhca bodo zamenjali Igor Banič, ki naj bi prevzel predsedovanje nadzornemu svetu, mestni svetnik LPR Stojan Auer in Sašo Drobnak, krizni menedžer in stečajni upravitelj, ki je na zadnjih lokalnih volitvah kandidiral v Mestni četrti Center na Listi kolesarjev in pešcev.

Postopek zamenjave ni bil pravilno izpeljan

Pri točki o zamenjavi nadzornikov se je drugi največji lastnik, s 24,9-odstotnim deležem DUTB, vzdržal glasovanja, izpodbojno tožbo pa je napovedal predstavnik občine Lenart, ki ima v Nigradu 0,05 odstotka glasov. "Postopek zamenjave ni bil pravilno izpeljan," nam je povedal župan Lenarta Janez Kramberger. Kot smo opozorili že pred dnevi, je občina točko o odpoklicu in imenovanju članov nadzornega sveta na dnevni red skupščine uvrstila prepozno, poleg tega je predlog oblikovala napačno in nepopolno.
Predsednik skupščine Gregor Živko nam je pojasnil, da ima občina Lenart 30 dni časa, da vloži izpodbojno tožbo. Toda odvetnik, ki v nekaterih primerih zastopa Mestno občino Maribor, dvomi, da se bo to zgodilo, saj bi manjšinski lastnik moral dokazati, da bi lahko vplival na rezultat glasovanja, kar pa je glede na skoraj enotno podporo delničarjev, ki so glasovali, praktično nemogoče.

Mariborska občina brez pojasnila

Smo pa znova ostali brez pojasnila, zakaj je sploh prišlo do predčasne zamenjave nadzornega sveta v Nigradu. Na skupščini je interese občine v odsotnosti župana Saše Arsenoviča, podžupanov in direktorja mestne uprave zastopala Mateja Cekić, nekdanja direktorica mestne uprave, ki pa je po zaključku mimo novinarjev odvihrala brez izjave.

Interese mariborske občine je na skupščini Nigrada zastopala Mateja Cekić, ki pa je po zaključku mimo novinarjev odvihrala brez izjave. 
Sašo Bizjak
"Kakšni so dogovori v ozadju, nisem seznanjen," je po skupščini komentiral direktor Nigrada Matjaž Krevelj. 
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta