Slivnico preplavili mladi nogometaši

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
26.06.2020 05:00

Že 22. memorialni turnir je privabil več kot 400 nogometa željnih otrok.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ekipa NK Slivnica s trenerjem Smiljanom Topolovcem se je veselila prvega mesta med selekcijami do trinajst let.
Marsel Meško

Na igrišču nogometnega kluba Slivnica je bilo minulo soboto spet živahno. Slivniški nogometni klub je pripravil že 22. turnir za Lukov memorial v spomin na Luko Rajtmajerja, nadarjenega člana nogometne šole NK Slivnica. Luka je življenje izgubil v prometni nesreči nedaleč od nogometnega igrišča, ko mu je bilo deset let, decembra letos bi bil star 32.

V nogometni šoli 90 naraščajnikov

Na igrišču, ki je bilo razdeljeno na tri dele, je ves dan nogomet igralo več kot 400 nadobudnih nogometašev iz 60 slovenskih klubov, ki so igrali v ekipah do 7 let, 8, 9, 11 in do 13 let. "Na turnir smo se začeli pripravljati že lani, delo smo nadaljevali spomladi, toda ko je udaril koronavirus, so vse aktivnosti zastale. Ko je kazalo, da bomo turnir morali preložiti na jesen, smo se posvetovali s predstavniki NIJZ, in ko so nam povedali, kakšne razmere moramo vzpostaviti na igrišču in zunaj njega, da ne bomo kršili njihovih zahtev in priporočil v zvezi z varnostjo pred koronavirusom, smo uvideli, da turnir vendarle lahko organiziramo," je povedal Marsel Meško, vodja nogometne šole NK Slivnica. Meško je vodenje šole prevzel novembra lani namesto dolgoletnega vodje Živana Gagovića, ki sedaj v klubu deluje kot trener. Šolo obiskuje približno 90 nogometa željnih naraščajnikov iz občine Hoče - Slivnica in okoliških krajev, ki se nogometnih veščin učijo v sedmih starostnih selekcijah.

Mladi nogometaši med igro
Matic Leskovar

Med nogometaši vel prijateljski duh

Da bi zadostili zahtevam NIJZ po varnosti, so prireditelji ves čas bedeli nad tem, da na igrišču in okoli njega ni bilo več kot 400 ljudi. "Ničesar nismo želeli prepustiti naključju, v ospredju je bila varnost otrok in njihovih spremljevalcev. Tekme so bile športne, med nogometaši je vel prijateljski duh, vnema za igro je bila velika, videlo se je, da so otroci po koronavirusu željni nogometa, tako da je turnir uspel v vseh pogledih," je sklenil Marsel Meško.
Zmagovalci, do 7 let: NK Gorišnica; do 8 let: NK Maribor; do 9 let: NK Maribor; do 11 let: NK Rošnja Loka Radvanje; do 13 let: NK Slivnica.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta