Soba pobega v Slovenski Bistrici: Poiščite izgubljeni element in rešite mesto

Tomaž Ajd Tomaž Ajd
14.09.2020 05:00

V okviru oživljanja industrijske dediščine so v Slovenski Bistrici uredili tudi sobo pobega.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Namen projekta je širše obuditi industrijsko dediščino.
Projekt Inspiracija

Razvojno-informacijski center (RIC) Slovenska Bistrica je partner čezmejnega sodelovanja Interreg V-A Slovenija – Hrvaška 2014-2020 s projektom Inspiracija. Njegov namen je spodbujanje oživitve bogate industrijske dediščine slovenskih in hrvaških mest. S pomočjo sodobne tehnologije bodo predstavljene industrijske dediščine Trbovelj, Slovenske Bistrice, Labina in Reke ter ustvarjena nova čezmejna kulturno-turistična pot, na kateri se bodo obiskovalci seznanili z dediščino pohorskih žag in mlinov, labinskega in trboveljskega rudnika ter reškega pristanišča.
V sklopu projekta bo v vsakem mestu vzpostavljen informacijski center za interpretacijo industrijske dediščine in uveden inovativen način predstavitve dediščine s sobami pobega (escape room). V Slovenski Bistrici jo je že mogoče obiskati. Soba pobega je postavljena kot razstava obrtništva, rokodelstva in industrije na slovenjebistriškem skozi čas.

Kdo bo odklenil sobo?
Arhiv RIC Slovenska Bistrica
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta