Srednji bazen v Pristanu še zmeraj neznanka

Igor Selan Igor Selan
16.06.2020 05:00

Pomanjkljivosti, zaradi katerih tudi prenovljeni srednji bazen pušča, naj bi odpravili do septembra; ali bodo bazen odprli takrat ali šele po celoviti energetski sanaciji, za zdaj ni znano.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na občini še ne vedo natančno, koliko bo stala prenova srednjega bazena, ocenjujejo pa, da bo na koncu cena več kot dva milijona evrov.
Igor Napast

Kopališče Pristan, ki je zaradi priporočil NIJZ trenutno odprto po prilagojenem urniku, bo svoja vrata zaprlo 26. junija, na dan, ko bodo Športni objekti Maribor odprli poletno kopališče Mariborski otok. Ali se bo z vnovičnim, jesenskim odprtjem Pristana odprl tudi srednji bazen, ki je zaprt že vse od januarja 2014 in je puščal tudi po prenovi, pa se še vedno ne ve. Mariborska občina, recenzent, nadzornik in izvajalec del, podjetje MarkoMark Nival, zdaj usklajujejo še zadnje podrobnosti glede časovnice in predvsem sanacijskih del za odpravo pomanjkljivosti pri obnovi.

Blizu dveh milijonov evrov

Možnosti sta dve, je povedal podžupan Samo Peter Medved. Srednji bazen bi lahko odprli po odpravi pomanjkljivosti, predvidoma septembra ali pa šele po načrtovani celoviti energetski sanaciji kopališča. Kdaj bo ta končana, v tem trenutku še ni mogoče napovedati. "Ali bo energetska obnova srednjega bazena izpeljana še letos ali ne, ne morem napovedati. V Pristanu moramo zdaj najprej zaključiti sanacijska dela, zagotoviti torej funkcionalnost bazena oziroma njegovo tesnjenje. V tem času smo izvedli tudi dodatno prezračevanje za odvzem vlage, vendar je treba zadevo še razširiti na celovito energetsko sanacijo, radi pa bi dokončali tudi garderobe, avlo in gostinski del. Uporabniki namreč želijo, da bi prišli v prostor, ki je v celoti zaključen," je povedal Medved. Koliko bodo omenjena dodatna dela stala, še ni znano: "Natančne številke bodo znane, ko bo dokončana projektna dokumentacija, ki bo imela oceno investicijske vrednosti oziroma projektantski predračun. Vem pa, da je prvotna napoved, da bo prenova bazena stala 400 tisoč evrov, daleč od resnice. Vsekakor smo bližje temu, kar je pred leti napovedal bivši direktor ŠOM Tone Knez, torej dobra dva milijona evrov."

"Stvari se kar odpirajo"

Ker je bilo do zdaj v prenovo srednjega bazena v Pristanu vloženih že okrog 1,3 milijona evrov, Medved upa, da v nadaljevanju prenove ne bo še kakšnih negativnih presenečenj: "Upam, da se ne bo izkazalo, da konstrukcija bazena ni mehansko odporna in stabilna, nekaj je namreč še pomanjkljivosti pri konstrukciji, ki so bile ugotovljene naknadno. Stvari se kar odpirajo, objekt je star 50 let in ker zadeva v začetku ni bila zastavljena celovito, zdaj delamo po delih, kar pa za sabo potegne probleme. To je lep primer, kako je videti na koncu, če se stvari na začetku investicije ne zastavijo pravilno."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta