Štajerska turistična zveza: Osem novih vodnikov bo ponujalo bogato izkušnjo v lokalnih okoljih

ŠTR
27.06.2021 05:30
Pri Štajerski turistični zvezi (ŠTZ) so ponosni na zaključeno izobraževanje in pridobitev licenc za osem dodatnih lokalnih turističnih vodnikov za štajersko območje, ki je potekalo od oktobra lani do maja letos. Prizadevnim članom posameznih društev so podelili priznanja.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Letošnji prejemniki priznanj Štajerske turistične zbornice Foto: ŠTZ
ŠTZ

Vodniki bodo svoje znanje v praksi koristili za vodenja turistov, ki bodo obiskali predvsem njihov kraj in s tem obogatili izkušnjo obiskovalcev Lovrenca na Pohorju, Starš, Oplotnice, Makol, Malečnika in Benedikta. Sicer pa so pri ŠTZ v zadnjem desetletju na pot pospremili kar 199 lokalnih turističnih vodnikov za štajersko območje, to je v 25 občinah.

Zraven vodnikov, ki so jim v Hiši vseh generacij v Zgornji Kungoti podelili potrdila in vodniške izkaznice, so podelili priznanja zaslužnim članom turističnih društev. Pisno priznanje ŠTZ z bronastim znakom so prejeli Borut Ambrožič iz Hortikulturnega društva Maribor, Tanja Dužič iz TD Pekre, Dragica Majerič iz TD občine Duplek in Darja Repina iz TD Ovtar Jarenina. Pisno priznanje ŠTZ s srebrnim znakom so dobili Marijana Jereb in Martina Lešnik iz TD Zgornja Ložnica, TD Zgornja Ložnica za 20-letnico delovanja, Vincenc Fridau in Drago Senekovič iz TD občine Duplek. Pisno priznanje ŠTZ z zlatim znakom pa je bilo podeljeno Ilki Riedl iz TD Pekre.

Janja Viher (levo), predsednica ŠTZ, in Ilka Riedl, prejemnica zlatega priznanja ŠTZ.
ŠTZ

ŠTZ je sicer pred novimi izzivi. Njihovi člani prav v tem času obiskujejo tečaj računalništva. Na seji upravnega odbora zveze so potrdili novo celostno grafično podobo ŠTZ, predstavitev pripravljajo na spletni strani Turistične zveze Slovenije, uredili bodo novo facebook stran in lastno spletno stran s koristnimi in osnovnimi informacijami o društvih. Zelo jih radosti, da imajo novoustanovljen mladinski odbor. Mladi se aktivno vključujejo v delo in projekte Turistične zveze Slovenije. Pravkar je delo končala Komisija za ocenjevanje krajev in pripravila izbor najboljših za tekmovanje na nacionalnem nivoju in za priznanja ŠTZ. Ob tem aktivno sodelujejo z drugimi partnerji in se skupaj prijavljajo na razpise in promocijske aktivnosti njihove destinacije.

Sestanek pri ŠTZ Foto: ŠTZ
ŠTZ

V jesenskem času pripravljajo posvet predsednikov turističnih društev in lokalnih turističnih vodnikov za štajersko območje z aktualnimi vsebinami. Poslanstvo vidijo v strokovni pomoči njihovim članom, v pridobivanju znanja, povezovanju in skupni predstavitvi in gojijo vez ter zaupanje v partnerstvih prostovoljcev v turizmu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta