Svečina: Devet vinskih postaj in nešteto odličnih okusov

ŠTR
30.05.2022 13:58

Kar 18 vinskih kleti iz Svečine in okolice, kjer so močno vpeti tudi mladi, je na svečinskem gradu ponudilo svojega vina. Iniciativo za VinoGrad so tako prevzeli mladi in popestrili ponudbo in dogajanje na tem štajerskem vinorodnem območju ob meji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Organizatorji VinoGrada v družbi mariborske vinske kraljice Neže Jarc in svečinske vinske kraljice Lucije Mukenauer.
Vinograd/Toni Konrad

Dogodek je bil že lep čas pred izvedbo razprodan, kar priča o dobrem marketinškem pristopu organizatorjev ter o povečanem zanimanju vinoljubcev za prireditve, kjer je v ospredju kultura pitja vina in ne le zabava. Mladi Svečinčani so vina predstavljali na devetih vinskih postajah, po katerih so bila vina razdeljena glede na karakteristike žlahtne kapljice.

Vinarji in drugi mladi iz Svečine, ki so pomagali pri organizaciji dogodka, v veliki večini niso predstavljali svojih vin, ampak vina, ki so jim bila dodeljena na vinsko postajo. Nabor vin je bil kljub omejitvi števila etiket, ki so jih vinarji lahko ponudili pokuševalcem, pester, kar je dokaz, da Svečina z okolico postaja vinska destinacija za ljubitelje vin različnih okusov.

Mladi Svečinčani so gostom ob zvokih dua Akustični orgazem točili peneča vina, petnate (to so vina, ki imajo v steklenici celotno usedlino), roseje, bela vina različnih sladkornih stopenj, barikirana in zorjena vina ter rdeča vina. Obiskovalci so se lahko udeležili tudi vinskih delavnic, testiranja na slepo in delavnic z aromami, vse so bile odlično obiskane.

Vinarske družine in društva v Svečini v pridelavo in prodajo vina vse bolj vključujejo mlade, kar se pozna pri rasti kulture pitja vina med mladimi. Predvsem mladi so bili v večini udeleženci VinoGrada, kar je bil tudi cilj dogodka. Način povezovanja med mladimi (vinarji) pa je lahko tudi zgled starejšim v panogi. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta