Svečina: Naposled urejena cesta do meje

Anita Kirbiš Anita Kirbiš
26.02.2022 04:00

V občini Kungota pospešeno urejajo prometne povezave in druge investicije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Trak sta prerezala županja občine Kungota Tamara Šnofl in predsednik vaške skupnosti Svečina Zvonko Škruba.
Anita Kirbiš

Prejšnji teden so s krajšo slovesnostjo pospremili odprtje obnovljene ceste in plazu na Ciringi. To je bil še zadnji neobnovljen odsek lokalne ceste Bubno-Svečina-Ciringa, ki so ga na novo rekonstruirali in asfaltirali v dolžini 1,5 kilometra (od vrha klanca do meje z Avstrijo). "Hkrati smo se lotili tudi plazu v dolžini okoli 300 metrov in širini 70-90 metrov, ki leži na začetku trase. Skupna vrednost investicije je bila 503.000 evrov, od tega je prispevek ministrstva za okolje in prostor v višini 405.000 evrov," je pojasnil podžupan občine Kungota Rudi Matjašič ter ob tem pohvalil posluh in aktivnost županje Tamare Šnofl.

Jeseni 2021 so začeli delati, 16. februarja letos pa so ob manjši svečanosti predali projekt namenu. Slavnostna govornika sta bila županja Tamara Šnofl in predsednik vaške skupnosti Svečina Zvonko Škruba, ki sta prerezala tudi trak, uporabnikom pa zaželela varno uporabo saniranega odseka ceste. Svečinski farni župnik Branko Maček je opravil blagoslov, v kulturnem programu, ki ga je povezovala Kristina Vračko, pa so nastopili Kungoška pleh muzika in Svečinski nonet.

Že v začetku februarja so odprli rekonstruiran most Gradiška, česar so najbolj veseli prebivalci Spodnje Kungote, saj sta tako cesta in most na tem predelu postala za uporabnike bistveno bolj varna, zlasti je bolj varna pot v šolo. Sodoben most je sedaj širok dobrih devet metrov, od tega je na obeh straneh 3,6 metra širok pločnik. Skupna vrednost naložbe je znašala dobrih 411.000 evrov in jo je sofinanciralo ministrstvo za okolje in promet.

S tem pa ni konec investicij, saj občina načrtuje še več projektov, ki bodo pripomogli k izboljšanju bivanjskih pogojev za prebivalce Kungote in za obiskovalce.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta