Tudi balinarji veseli sprostitve ukrepov. Živahno je že na Taboru, pri Braniku ...

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
22.04.2020 18:53

Zrahljani vladni ukrepi, ki dovoljujejo rekreacijo v nekaterih športnih panogah, med drugim v balinanju, so razveselil tudi člane osmih klubov Območne balinarske zveze Maribor. V klubih sicer obžalujejo, da ni tekem in druženj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tako je bilo prej živahno na baliniščih.
Igor Napast

Minuli ponedeljek se je na balinišča v Mariboru, Lenartu, Sveti Ani, Hočah in Voličini spet lahko vrnilo življenje. Toda zgolj rekreativno, in še to se lahko izvaja le pod posebnimi pogoji - na stezi sta naenkrat lahko le dva balinarja (posamična igra) in največ štirje (igra parov). Vodstva balinarskih klubov se zavedajo, da bi vsaka kršitev vladne odredbe lahko privedla do neželenih posledic. Pogovori z odgovornimi v nekaterih klubih dajo slutiti, da so omenjene odredbe vzeli zelo resno.

Na večini balinišč že živahno

V mariborskem Balinarskem klubu Angela Besednjaka na Taboru imajo kar 140 članov, daleč največ med klubi mariborske zveze, med njimi je veliko tekmovalnih in rekreativnih balinarjev. "Glede na število članov je na našem balinišču v poletnih mesecih drenj, kakršnega si zdaj, ko je balinanje dovoljeno z omejitvami, ne moremo in ne smemo privoščiti. Pripravili smo urnik uporabe igrišč in z njim seznanili vse člane, jih tudi opozorili na omejitve, ki se nanašajo na igralni prostor in zunaj njega. Ob balinišču imamo tudi razkužilna sredstva, poskrbeli smo za nadzor nad njihovo uporabo in za zdaj ni težav," je pojasnil predsednik kluba Delija Šačiri.
Člani Balinarskega kluba Branik, ki so nestrpno čakali na dan, ko bodo lahko balinali, so se odloka razveselili. "Imamo štiri steze, dovolj, da se lahko balinarji ob upoštevanju vseh omejitev nemoteno rekreirajo. Tudi za razkuževanje smo poskrbeli. Pomembno je, da se je na balinišče vrnilo življenje," je povedal predsednik kluba Ivan Šertel.

Igor Napast

Čakajo na občinski odlok

Balinarski klub Hoče ima na voljo štiri steze z nadstrešnico. Sprostitev glede balinanja pozdravljajo, toda ne vedo še, kdaj bodo lahko začeli balinati. "Odvisni smo od občinskega odloka, saj je balinišče občinsko. Upamo, da bomo od vodstva občine v prihodnjih dneh dobili odgovor, kako in kaj. Če bomo dobili zeleno luč, bomo naredili vse, da bodo člani lahko varno balinali, seveda ob upoštevanju vseh omejitev," je dejal predsednik kluba Štefan Harič.

Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta