Tudi treningi plesa potekajo na daljavo

Miha Dajčman Miha Dajčman
24.04.2020 19:09
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Obiskali smo trening plesalcev Plesne šole Rolly v prostorih nekdanje kasarne v Melju.
Sašo Bizjak

V prostorni dvorani, dodaten občutek veličine prostora še prida stena z zrcalom, je bil trener plesne šole Rolly Žan Roj sam. Pred tem je opravil trening z manjšo skupino, zdaj se je pripravljal na drugi trening s 16 plesalci in plesalkami. Plešejo hip hop in street dance. A ti treningi so v času epidemije novega koronavirusa drugačni. Potekajo na daljavo. Žan Roj pred treningom pripravi kamero, usmeri jo v zrcalo, da ga soplesalci "vidijo s prave strani", priklopi se na spletno aplikacijo Skype, kjer se kmalu oglasijo drugi člani plesne skupine, vklopi zvočnik in kmalu se začne akcija.
Plesalci plesne skupine Badkarma so zaradi koronakrize izpustili le en trening, pove Roj, od doma plešejo enako zavzeto, kot če bi bili v plesni dvorani. "Treniramo, kot bi bili v dvorani. Oni me vidijo, ko vadim, po koncu treninga posnamem še koreografijo. Pošljejo mi svoje posnetke, da vidim, kako so se naučili," pojasni Roj, ki učence in soplesalce večkrat pohvali. "Manjka nam, ker se ne moremo družiti, ni isto, ko ne delamo skupaj, čudno je. A vsaj napredujemo. Tekmovanja so odpovedana, mi pa treniramo," še pravi Roj.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta