UKC Maribor 2000 evrov vredna donacija za nakup opreme za potrebe paliativnega mobilnega tima

mbk
13.01.2022 17:47
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Donacijo je iz rok Bojana Horvata, direktorja podjetja Energija plus, prevzela zdravnica specialistka Vesna Ribarič Zupanc. 

Arhiv Ukc Maribor

Podjetje Energija plus iz Maribora je predalo donacijo v višini 2000 evrov Univerzitetnemu kliničnemu centru Maribor. V podjetju so namreč namesto nakupa poslovnih daril ob koncu leta za to namenjena sredstva raje darovali tistim, ki jih najbolj potrebujejo. Po besedah predstavnice UKC-ja, zdravnice Vesne Ribarič Zupanc, bodo donacijo namenili za potrebe paliativne oskrbe. "S svojim prispevkom nam omogočate, da pomagamo šibkim in prizadetim v času njihove največje ranljivosti, v okolju, kjer je to najbolj primerno. Na njihovem domu. Z vašim prispevkom bodo naši obiski bolnih in njihovih bližnjih na domu lažji in bolj kvalitetni, dostopni več bolnikom in družinam, ki nas potrebujejo. Iskrena hvala," je ob tem povedala vodja mariborske paliativne enote in mobilnega tima, ki na domu obiskuje ljudi, ki imajo neozdravljive bolezni (ne nujno raka) in ne potrebujejo več aktivnega zdravljenja, vendar prejemajo predvsem protibolečinske terapije. Prevoz v ambulanto bi bil zanje neizmeren napor.

Donacijo so poleg UKC Mariboru iz Energije plus namenili še dvema drugima bolnišnicama v SV Sloveniji: Splošni bolnišnici dr. Jožeta Potrča Ptuj in Splošni bolnišnici Murska Sobota. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta