UKC Maribor: Bolniku s koronavirusom so operirali obraz

Andreja Kutin Lednik
24.04.2020 16:30

Že tako zahteven poseg so mariborski kirurgi opravili v popolni zaščitni opremi, ki zelo oteži njihovo delo. Operacija je bila uspešna.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Operirali so v popolni varovalni opremi, ki so jo nosili vsi v operacijski dvorani, ekipa devetih ljudi pa je uporabila tako imenovane skafandre.
Ukc Maribor

Hudo poškodovan bolnik, ki so ga v UKC Maribor pripeljali pred dnevi, je imel več hudih poškodb, izkazalo pa se je, da je tudi okužen s koronavirusom. Ker je bil ob sprejemu v zelo slabem stanju, so morali zdravniki počakati z operacijo obraza, a nedavno so uspešno izvedli zapleten kirurški poseg pri okuženem bolniku.
"Pred dnevi smo v naši hiši operirali prvega bolnika s koronavirusno boleznijo, imel je izjemno zapleteno poškodbo obraza. Šlo je za kompliciran zlom srednje tretjine obraza, lične kosti, zgornje čeljustnice na obeh straneh in nosnega pretina," pripoveduje otorinolaringolog Primož Levart, ki je vodil ekipo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta