Univerza v Mariboru v rekonstrukcijo fakultete v Ljubljani

Barbara Bradač Barbara Bradač
13.08.2024 17:07

Obnova Fakultete za varnostne vede se bo predvidoma začela v prvi polovici leta 2025.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fakulteta za varnostne vede je edina članica Univerze v Mariboru s sedežem v Ljubljani.
Univerza V Mariboru

Fakulteta za varnostne vede Univerze v Mariboru je julija pridobila gradbeno dovoljenje za rekonstrukcijo in prizidavo stavbe v Kotnikovi ulici v Ljubljani. "S pridobitvijo gradbenega dovoljenja je tako izpolnjen glavni pogoj za pristop k začetku temeljite rekonstrukcije stavbe, s katero bo fakulteta pridobila atraktivne prostore za izvajanje študija, sodobne laboratorije, veliko knjižnico in druge nujne prostore," so sporočili z Univerze v Mariboru. Rekonstrukcija, ki bo sledila ciljem ozelenitve visokega šolstva, se bo predvidoma začela v prvi polovici leta 2025, trajala pa naj bi približno 18 mesecev.

Fakulteta za varnostne vede
Tit Košir

(INTERVJU) Nataša Ritonija, direktorica RRA Podravje: Cilja zmanjšati razvojni zaostanek nismo dosegli

Fakulteta svojo dejavnost opravlja v stavbi, ki je bila po razpoložljivih podatkih zgrajena okoli leta 1892 in je potresno ter požarno močno ogrožena, prav tako pa tudi energetsko potratna ter funkcionalno neustrezna za izvajanje izobraževalne in raziskovalne dejavnosti. Po rekonstrukciji bodo zagotovljeni varni in funkcionalni prostori za izvajanje sodobnega poučevanja in študija varstvoslovja s poudarki na kriminalistiki, kriminologiji, varnostnih vedah in informacijski varnosti. Sodobni laboratoriji bodo omogočili nadaljnji razvoj raziskovanja na področjih varstvoslovja. "Pri projektu rekonstrukcije zato ne gre zgolj za prepotrebno in pomembno investicijo v razvoj fakultete, univerze in visokošolskega izobraževalnega sistema, ampak posredno tudi za investicijo v varnost nasploh," še zapišejo na Univerzi.

Fakulteta za varnostne vede
Tit Košir

Fakulteta za varnostne vede, ki je edina članica Univerze v Mariboru s sedežem v Ljubljani, ima več kot 900 študentov, njeni začetki pa segajo v leto 1973, ko se je začelo terciarno izobraževanje za potrebe organov za notranje zadeve.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta