Univerza v Mariboru vabi študente: Gremo na Erasmus

mbk
11.10.2021 16:50
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pred dvema letoma so se tuji študenti v Mariboru takole predstavili na mednarodni paradi po mestu. Foto: Sašo BIZJAK
Sašo Bizjak

Z začetkom študijskega leta so na Univerzo v Mariboru prišli tudi tuji študenti v okviru programa Erasmus+. V zimskem semestru študijskega leta 2021/2022 bo tako na Univerzi v Mariboru na študijski izmenjavi 447 študentov. Največ jih prihaja iz Španije (146), Portugalske (58) in Turčije (47). Na študijsko izmenjavo v tujino pa odhajata 102 študenta Univerze v Mariboru, največ na Portugalsko (20), v Španijo (14) in Češko (11), so sporočili z mariborske univerze.

V primerjavi z istim obdobjem lani je v zimskem semestru na študijski izmenjavi v okviru programa Erasmus+ na Univerzi v Mariboru več kot 70 odstotkov lanskega števila tujih študentov, medtem ko se je približno 40 odstotkov več študentov Univerze v Mariboru odločilo za odhod v tujino. Največ tujih študentov se je v okviru programa Erasmus+ odločilo za študij na Ekonomsko-poslovni fakulteti (114), Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (99) in Filozofski fakulteti (40).

Univerza v Mariboru organizira v četrtek, 14. oktobra, ob 17. uri spletni dogodek Gremo na Erasmus, s katerim želijo študente spodbuditi k študijski izmenjavi preko programa Erasmus+. Na dogodku bo predstavljen tudi nov razpis Erasmus+ za študij v letnem semestru študijskega leta 2021/2022, ki prinaša številne novosti. Dogodek bo potekal v spletnem orodju MS Teams (koda za pridružitev ekipi: 8wohqoa).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta