Upokojeni mariborski policisti obiskali potomko najstarejše trte

ŠTR
25.05.2019 06:17

Ob obisku Bleda z okolico so upokojeni mariborski policisti na Blejskem gradu obiskali tudi potomko najstarejše trte na svetu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Predstavniki Kluba upokojenih delavcev ministrstva za notranje zadeve Maribor na Bledu.
Mirko Ploj

Mesto Maribor že dolga leta podarja cepiče najstarejše trte na svetu izbranim prijateljskim mestom. Takšno prijateljsko mesto je tudi Bled, ki so ga nedavno obiskali člani Kluba upokojenih delavcev ministrstva za notranje zadeve Maribor. Ob obisku so se na gradu poklonili najvišje rastoči potomki Stare trte, ki raste na 599 metrih nadmorske višine. V letu 2011 je bil na zgornji terasi Blejskega gradu zasajen cepič Stare trte, sicer na očeh številnih turistov, a hkrati v varnem zavetju starega gradu. Potomka že poganja prve liste. Ponosno in domače so se počutili ob njej. Trta kot simbol slovenstva jih je navdušila in vzbudila v njih patriotska čustva.

V letu 2011 je bil na zgornji terasi Blejskega gradu zasajen cepič najstarejše trte na svetu, ki med vsemi cepiči raste na najvišji nadmorski višini.
Mirko Ploj
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta