Upravna enota Maribor: Načelnik Pungerl ni bil razrešen nezakonito

Barbara Bradač Barbara Bradač
28.10.2022 17:11

Iz ministrstva za javno upravo so sporočili, da je vladna komisija za pritožbe iz delovnega razmerja zavrnila pritožbo Roberta Pungerla in da so s tem potrdili zakonitost razrešitve.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Pungerl
Andrej Petelinšek

Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik je v začetku oktobra razrešila načelnika Upravne enote Maribor Roberta Pungerla, ki se s tem ni strinjal, zato se je na sklep pritožil. Iz ministrstva za javno upravo so sporočili, da je vladna komisija za pritožbe iz delovnega razmerja zavrnila njegovo pritožbo in da so s tem potrdili zakonitost razrešitve. "Iz obrazložitve jasno izhaja, da je ministrica za javno upravo ravnala v skladu z določbo zakona o javnih uslužbencih, ki dopušča diskrecijo ministrice, da v roku enega leta od nastopa funkcije razreši položajnega uradnika," so še zapisali. Je pa Pungerl že napovedal ustavno presojo zakonskega določila, ki dopušča takšno zamenjavo uradnikov v letu dni. Mariborsko upravno enoto zdaj kot vršilka dolžnosti vodi Nika Pozeb Kolenc.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta