V Jarenini na veliko odpirajo muzej Alfija Nipiča

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
26.06.2024 11:00

Stalno razstavo so poimenovali Ostal bom muzikant. Na otvoritvi bo tudi Nipičev koncert z glasbenimi gosti

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Muzej Alfija Nipiča je prostor našel v prenovljeni stari šoli v Jarenini.
Arhiv štajerske Hiše Glasbe

V Jarenini ta konec tedna, v soboto, 29. junija, z veliko prireditvijo odpirajo Štajersko hišo glasbe. Gre za prenovljeno nekdanjo jareninsko šolo v starem vaškem jedru, ki jo je s pomočjo ministrstva za kulturo obnovila Občina Pesnica, njen osrednji prostor pa namenila muzeju Alfija Nipiča, ki že vrsto let živi v tem majhnem kraju v osrčju Slovenskih goric. 

Arhiv štajerske Hiše Glasbe

Stalno razstavo so poimenovali Ostal bom muzikant, zajema pa predstavitev življenja tega priljubljenega pevca narodnozabavne in zabavne glasbe ter častnega občana Občine Pesnica, njegovo glasbeno pot, vključno z uspehi na Popevki vesele jeseni, legendarnim Silvestrskim poljubom, sodelovanjem z Ansamblom bratov Avsenik, nadaljevanjem samostojne glasbene kariere, koncertom Avsenikov v Jarenini 1983 in 1988, turnejami in gostovanji v tujini ter nagradami, priznanji in zlatimi ploščami. Priprava stalne razstave je potekala pod strokovnim vodstvom Muzeja narodne osvoboditve Maribor. Poleg razstave so v prenovljeni stavbi nahaja tudi večnamenska dvorana, trgovina z lokalnimi izdelki in spominki, prostori lokalnega turističnega društva in vinoteka z lokalnimi ponudniki vin.

Arhiv štajerske Hiše Glasbe

Slavnosta otvoritev stavbe bo ob 20. uri, že ob 18.00 pa se na vaškem trgu pri cerkvi začne kulturni program z Malo pihalno godbo Neuvirtovi Štajerci ter Mažoretno in twirling skupino Občine Pesnica. Ob 21. uri sledi še koncert Alfija Nipiča z gosti, Nino Pušlar, Darjo Gajšek in 6pack Čukurjem

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta