V letu dni 326-krat na Pohorju

ZR
14.04.2019 05:00

Milena Gradišnik iz Rogoze se je v okviru akcije Pohorje, moj hrib lani skoraj vsak dan povzpela na vrh Pohorja. Največkrat med kakšnimi 200 udeleženci, ki sodelujejo in beležijo svoje vzpone.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Milena Gradišnik, dolgoletna, izurjena pohodnica na Pohorje
Zlatka Rashid

Udeleženci akcije Pohorje, moj hrib so se nedavno zbrali na tradicionalni prireditvi, na kateri podelijo priznanja posameznikom, ki so se največkrat v letu povzpeli na Pohorje. Udeleženci akcije, okoli 200 jih je bilo skupaj, so lani opravili več kot šest tisoč vzponov od vznožja Pohorja do Bellevueja. Med njimi je bila najuspešnejša 64-letna Milena Gradišnik s 326 vzponi. Skoraj vsako jutro pride na pohod iz Rogoze. Med moškimi je največ vzponov, 209, opravil Dragiša Bradič. Oba sta prejela pokale.
"Pravi običaj je že, da se udeleženci ob vzponih družijo na Pohorju v Klubu Car, kjer si privoščijo jutranjo kavo. Seveda se lahko kadarkoli v akciji pridruži vsak, ki rad hodi v naravo," vabi k sodelovanju za zdrav duh v zdravem telesu Franc Kebrič, vodja akcije. In kako akcija poteka? Na Bellevueju je nabiralnik, v katerega pohodnik odda listek s svojim imenom in s tem potrdi, da je prišel na vrh.

Franc Kebrič, neumorni organizator akcije
Marko Vanovšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta