V Malečniku vse od čebele do slona

Gregor Grosman Gregor Grosman
01.07.2023 05:00

Likovniki iz vse Slovenije so se zbrali v Malečniku

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Malečniku so se likovniki zbrali na že osmem likovnem srečanju.
Biserka Stergar

Drugi četrtek in petek v juniju so se tradicionalno v prostorih KS Malečnik - Ruperče zbrali likovniki Likovne skupine DU Malečnik in povabljeni gostje iz različnih krajev Slovenije. Letos je bilo gostov sicer nekaj manj, a so se srečanja toliko bolj veselili prijatelji, ki se celo leto niso videli.

V Malečniku so se likovniki zbrali na že osmem likovnem srečanju.
Biserka Stergar

Predstavnik DU Malečnik in vodja področja za kulturo Rudi Sedič je zjutraj pozdravil vse prisotne, nagovorila sta jih tudi vodja domače likovne skupine Vid Kelbič ter mentor skupine in kolonije Branko Duh, ki je predstavil letošnjo predlagano temo - živali. Po zdravici s požirkom penine ali soka so se likovniki razporedili po prostoru in začeli delo, do večera so bila slikarska dela že skoraj naslikana. Oddati jih je bilo treba naslednji dan.

Mentor je bil udeležencem ves čas v pomoč s koristnimi nasveti, v petek pa so likovnike obiskali malčki iz malečniškega vrtca s svojimi vzgojiteljicami. Z zanimanjem so si ogledovali likovnike pri delu in tudi že končane slike. Otroci iz starejše skupine so jim zapeli, mlajši pa s svojo prisrčnostjo polepšali dan.

Medtem ko so po oddaji slik ustvarjalci o delih razpravljali z mentorjem, je tričlanska skupina postavila razstavo trinajstih slik, ki so jih ustvarili Marta Vošnjak iz Šempetra v Savinjski dolini, Marija Krošelj iz Ljubljane, Marija Pavlič iz Murske Sobote ter člani domače likovne skupine Vid Kelbič, Vida Škof, Vinko Kaloh, Irena Sedič, Nenad Marinović, Marija in Branko Duh, Dragica Centrih, Darja Bauman in Biserka Stergar.

V Malečniku so se likovniki zbrali na že osmem likovnem srečanju.
Biserka Stergar

Na svečanem odprtju razstave, na slikah so bile živali od čebele do slona, so nastopili ženski pevski zbor DU Malečnik in KD France Marolt Malečnik z zborovodkinjo Alenko Tulimirovič, Antonijo Ribič in recitatorko Katarino Zupančič, ki je prebrala avtorsko pesem domačinke Slavice Knuplež. Vabilu na razstavo so se odzvali tudi predsednica Komisije za kulturo pri Zgornjepodravski pokrajinski zvezi društev upokojencev (PZDU) Maribor Jožica Prah, Viljem Šetar, predsednik Komisije za tehnično kulturo pri PZDU Maribor, predsednik KS Malečnik – Ruperče Vlado Stožer in predsednik DU Malečnik Karel Jaušovec. Ob slovesu so si likovniki obljubili, da se prihodnje leto spet srečajo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta