V mariborskem zdravstvenem domu zaključili leto s presežkom

Branka Bezjak Branka Bezjak
18.01.2019 17:13

Z lanskim poslovanjem so v mariborskem zdravstvenem domu izjemno zadovoljni, ambiciozno tudi v novo leto

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vodstvo ZD Adolfa Drolca Maribor in vodje posameznih služb: (z leve) Marko Turčin, Štefan Mally, Jernej Završnik, Aleksander Jus in Maja Arzenšek 
Igor Napast

Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor je minulo leto zaključil z dobrimi 119 tisoč evri presežka prihodkov nad odhodki, prvič so zabeležili tudi prihodke čez 40 milijonov evrov. Direktor zavoda dr. Jernej Završnik je s takšnim poslovanjem izjemno zadovoljen, je dejal na včerajšnjem ponovoletnem srečanju za novinarje, na katerem je predstavil tudi druge lanske dosežke, uspehe zaposlenih zavoda in načrte za letos.

Tudi pri EU-projektih

"S skrbnim poslovanjem smo dosegli tak rezultat, za kar se zahvaljujem tudi vsem sodelavcem, ki jih je skupaj okoli tisoč. Le realizirani programi so nato tudi plačani," je še izpostavil. Ponosni so, da sodelujejo pri treh evropskih projektih, s čimer so dobili dobrih 429 tisoč evrov. Lani so obnovili prostore Službe za zdravstveno varstvo žensk in v Staršah odprli novo zobozdravstveno ambulanto, je nanizal izmed investicij. Pravkar teče obnova dela starih prostorov fizikalne medicine, kjer naj bi marca zaživel okulistični center s petimi specialisti, sicer kakšnih večjih obnov letos ni v načrtu.

Prvi tek za zdravje

​Tudi lani so zaposleni zavoda za svoje delo prejemali priznanja in zahvale, se udeleževali ekskurzij in po organizacijskih enotah pripravljali strokovna srečanja. Ker so bili uspešni na razpisu, so postali Center za krepitev zdravja, s čimer so pridobili 17 zaposlitev. Direktor upa, da se bodo lahko obdržale tudi kasneje, ne le za čas projekta.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta