V Mariboru do 30. decembra tržnica tudi na Glavnem trgu

Igor Selan
10.12.2020 04:00
Kot sporočajo iz Snage, je osrednja tržnica v predprazničnem času, ko ponudniki ponujajo tudi darilni program, preveč obremenjena
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Od petka pa do 30. decembra bo tržnična dejavnost potekala tudi na Glavnem trgu, saj se ne osrednji mariborski tržnici na Vodnikovem trgu pojavlja večje število kupcev od omejitev, ki jih nalaga vladni odlok. Ta pravi, da morajo tržnice na območju odprtega dela zagotoviti deset kvadratnih metrov na enega kupca. V petnajstih prodajnih hišicah, pred katerimi bo postavljena zaščitna ograja, ki bo omejevala območje tržnice in dostop do prodajnih mest, bodo strankam ponujali olja, čaje, oreščke, suho sadje, novoletne aranžmaje, žita, kruh in pekovske izdelke, sire in mlečne izdelke, mesne izdelke, med, vloženo sadje in zelenjavo, sladkarije, vina, žgane pijače in drugo lokalno kulinarično ponudbo.

Od ponedeljka do petka bo darilna tržnica na Glavnem trgu obiskovalcem na voljo od 14. do 20. ure, ob sobotah od 10. do 20. ure, ob nedeljah in praznikih pa od 10. do 16. ure. V Snagi ob tem obiskovalce naprošajo, da ob obisku tržnic spoštujejo aktualna navodila za obvladovanje epidemije covida-19, po katerih so na območju tržnice strogo prepovedani zadrževanje in zbiranje ljudi, uživanje hrane in pijače, ponujanje in prodaja alkoholnih pijač za takojšnjo konzumacijo ali v odprti embalaži ter vstop na območje tržnice brez obrazne zaščitne maske, nameščene čez nos in usta. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta