V Mariboru gradijo desetnadstropni poslovni center

Damijan Toplak
16.04.2021 06:00
Do konca prihodnjega leta naj bi bila na Taboru dokončana nova poslovna stavba Zavarovalnice Sava. S prodajo stavbe v Cankarjevi ulici bodo pokrili del stroškov gradnje nove.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ob stanovanjskih stolpnicah ob Betnavskem gozdu je večja gradbena jama, kjer dela izvaja podjetje GIC Gradnje. Foto: Igor NAPAST
Igor Napast

V neposredni bližini Mercatorjevega hipermarketa na Taboru v Mariboru in ob visokih stanovanjskih stolpnicah ob Betnavskem gozdu je večja gradbena jama, dela izvaja podjetje GIC Gradnje iz Rogaške Slatine.

Pred stavbo bo tudi manjši park

Tam bo do konca prihodnjega leta dokončana nova poslovna stavba Zavarovalnice Sava, kamor bodo prezaposlili zaposlene v Cankarjevi ulici v središču mesta in tudi blizu skupno 50 zaposlenih iz Save Infond, kjer upravljajo sredstva v vzajemnih skladih, in Save pokojninske družbe, katere dejavnost je prostovoljno dodatno pokojninsko zavarovanje, in so trenutno zaposleni v poslovnem delu mariborskega Cityja. V novi stavbi bo omogočeno delo do 550 zaposlenim. Nova poslovna stavba bo imela klet, kjer bo 105 parkirnih mest, pritličje in deset etaž, ploščad pred poslovnim objektom, 158 zunanjih parkirnih mest, uredili bodo tudi manjši park, ki bo na voljo zaposlenim v stavbi, obiskovalcem zavarovalnice in tudi krajanom tega predela mesta, so dodali v Zavarovalnici Sava. ​Gradbena dela izvaja uspešno gradbeno podjetje GIC Gradnje, ki je predlani ob 41,6 milijona evrov prihodkov doseglo 1,3 milijona evrov čistega dobička, med drugim pa prenavljalo osrednjo poslovno stavbo Nove KBM v središču Maribora, Krkino poslovno stavbo v Ljubljani, gradili so za ljubljanski Lek, stanovanjsko sosesko Studenški razgledi v Mariboru, ne nazadnje Mercatorjev trgovski center, ob katerem bo zdaj nova poslovna stavba Zavarovalnice Sava, ki bo zgrajena v obliki črke L in bo obsegala 14.600 kvadratnih metrov.

Igor Napast

Kaj bo z obstoječo stavbo

Obstoječo devetnadstropno stavbo v Cankarjevi ulici, zgrajeno leta 1980 in skupne velikosti 8400 kvadratnih metrov ter s 30 pokritimi parkirnimi mesti, je Zavarovalnica Sava skušala prodati za 5,5 milijona evrov že pred tremi leti, zdaj pa naj bi po neuradnih informacijah v vezanem poslu z njeno prodajo poplačali del stroškov gradnje nove stavbe na Taboru. Kakšen je konkreten dogovor, nam niso želeli razkriti ne v Zavarovalnici Sava in ne v GIC Gradnje. Trenutno je v stari stavbi predvidena poslovno-storitvena dejavnost in ne stanovanjska gradnja, je pa potrebna temeljite (energetske) prenove.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta