V Mariboru ob dnevu hipertenzije brezplačne meritve s svetovanjem in delavnica

Jana Juvan Jana Juvan
16.05.2024 09:35

Hipertenzija je "tihi ubijalec", ki bi ga lahko preprečili. V petek bodo v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor merili krvni tlak in svetovali, prirejajo tudi delavnico

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janko Rath

V Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor bodo jutri, ob Svetovnem dnevu hipertenzije, potekale brezplačne meritve krvnega tlaka. V Centru za krepitev zdravja pa bo tudi brezplačna delavnica za širšo javnost.

Meritve s kratkim svetovanjem o preventivnih ukrepi bodo potekale v avli Sodne ulice 13, med 8. in 10. uro.  OB 10. uri pa bo nato v Sejni sobi v 3. nadstropju potekala delavnica Zvišan krvni tlak, ki jo bo vodila Iris Siter, diplomirana medicinska sestra s specialnimi znanji s tega področja.

"Hipertenzija je 'tihi ubijalec'. Je eden najpomembnejših dejavnikov srčno-žilnega tveganja. Polovica posameznikov s hipertenzijo se tega niti ne zaveda, gre pa za najpomembnejši preprečljivi dejavnik smrti," so še zapisali v ZD. 

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta