V UKC Maribor štirje zaposleni okuženi s covid-19

Andreja Kutin Lednik
28.08.2020 10:20

Okuženi so zaposleni v upravno-tehničnih službah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

V UKC Maribor je prišlo do okužbe s SARS CoV-2 virusom pri vsaj štirih zaposlenih v upravno tehničnih službah. "Sprejeti so bili vsi ustrezni ukrepi za zajezitev širjenja okužbe. Okuženi zaposleni pri opravljanju svojega dela niso v stiku z bolniki," sporočajo iz UKC.
Iskanje stikov in testiranje osebja so sprožili po tem, ko je zaposlena v upravnih službah zbolela in je test potrdil okužbo s koronavirusom. Zaposleni, ki so bili v stiku z okuženimi, so sedaj v samoizolaciji in doslej testiranja niso potrdila nobene okužbe pri zdravstvenem osebju. Prav na pomanjkanje zdravstvenega kadra namreč že nekaj časa opozarjajo v bolnišnici.  "Nezdravstveno osebje ne obiskuje oddelkov, poti so ločene, zaposleni imajo tudi navodila, kako ravnati po vrnitvi z dopusta, kje je obvezno nošenje mask, v jedilnici za zaposlene so vzpostavljeni urniki, tudi deljenje hrane je organizirano po popolnoma ločenih poteh," našteje nekaj ukrepov Janez Lencl, predstavnik za odnose z mediji. 
V UKC Maribor so še vedno prepovedani obiski, tudi parkiranje na območju kompleksa ni dovoljeno. Dnevno se zaradi koronavirusne bolezni na covid oddelku zdravi od šest do osem oseb, od julija, ko so vnovič vzpostavili covid oddelek, pa še nihče od bolnikov ni potreboval intentivne oskrbe.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta