V Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca 3 nove okužbe s koronavirusom, med njimi zdravnik in reševalca

Srečko Klapš
04.07.2020 10:35

Doslej v organizacijski enoti nujna pomoč enajst okuženih, od tega osem zdravnikov in trije reševalci. V samoizolaciji je 19 zaposlenih, jutri in v ponedeljek nova testiranja

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maribor - Aleksander Jus
Tadej Regent

V Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor so med zdravstvenimi delavci potrdili še tri nove okužbe s koronavirusom, od tega so okuženi en zdravnik in dva zdravstvena reševalca. Skupaj je tako okuženih enajst ljudi. 
Pomočnik direktorja za zdravstveno nego v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor Aleksander Jus je pojasnil, da so v organizacijski enoti nujna medicinska pomoč v zadnjih 24 urah testirali 55 zaposlenih. "Gre za okužbe s covid-19, ki so posledično nastale v kontaktu med zaposlenimi v kritičnih dneh med 24. in 29. junijem. Skupaj imamo tako enajst okuženih s covid-19, od tega osem zdravnikov in tri zdravstvene reševalce, kar pomeni desetino zaposlenih," je povedal Jus in dodal, da za zdaj k sreči ne beležijo prenosa okužbe na paciente v zdravstvenem domu ali pri stikih z ekipami na terenu in tudi ne na 48 pacientov, ki so bili na prvi kritični dan v stiku z obolelim v urgentnem centru. Prav tako ne beležijo pojava simptomov pri bližnjih, ki so bili z okuženimi v neposrednem stiku. Jus je še dejal, da je zdravstveno stanje okuženih dobro, da imajo blage simptome kot so izguba vonja in okusa, pokašljevanje in utrujenost, nimajo pa težav z dihanjem: "Trenutno je v samoizolaciji 19 zaposlenih jutri bomo testirali tiste, ki so v osamitvi od ponedeljka, ko smo zabeležili prvi dve okužbi, v ponedeljek pa bomo ponovno testirale še preostale zaposlene."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta