Večerov piknik: Pridite se razgibat, ustvarjat in zabavat

Barbara Gavez Volčjak Barbara Gavez Volčjak
14.08.2019 12:19

Starši bodo lahko v miru popili pijačo in se družili, medtem ko bodo za otroke poskrbeli mentorji na ustvarjalnih delavnicah

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Razgibali bomo telo in možgane, pa tudi zabave ne bo manjkalo.  
Sašo Bizjak

Tudi letos ste zadnjo soboto v avgustu prijazno vabljeni v družbo starih in novih prijateljev. Na Večerovem pikniku se za vsako generacijo najde zanimivo dogajanje, na svoj račun pridejo tudi otroci. Letos ne bo nič drugače, saj smo zanje pripravili številne dejavnosti. Lahko se bodo razgibali, ustvarjali, kaj novega naučili in se na vse načine zabavali. To bo ravno prav za zaključek počitnic in najboljša sprostitev pred začetkom šolskega leta.

Sašo Bizjak

V zraku in na tleh

Ker bo piknik letos na Športnem letališču v Skokah, bo seveda veliko dogajanja povezanega z letali. Jeklene ptice, ki niso le hitro prevozno sredstvo, temveč so bile ustvarjene, da po svoje zadovoljijo človekovo željo po letenju, so vedno zanimive mladim in starim. Na pikniku si bomo lahko ogledali drzne akrobacije izurjenih pilotov, ki bodo švigali sem in tja nad našimi glavami. Najpogumnejši bodo lahko sedli v letalo in doživeli kako akrobacijo v živo ali pa se zgolj popeljali na panoramski polet nad Mariborom, bodisi z motornim bodisi z jadralnim letalom. Kdor pogum za letenje še zbira, si bo lahko ogledal kabino pravega letala in poziral v pilotski kabini.

Med 14. in 16. uro bodo nad piknikom potekali rekreativni in akrobatski letalski poleti.
Sašo Bizjak

Robotki, ustvarjanje ...

Potem ko se bomo dodobra razgibali, bo čas za nekoliko počitka ob ustvarjanju. V prijetni senci gozdička bodo otroci ob pomoči staršev in pod vodstvom mentorjev lahko izrazili vso svojo kreativnost. Mentorji iz Umetnostne galerije Maribor bodo ob izdelavi igre Spomin predstavili program in delo galerije. Lutkovno gledališče Maribor pripravlja izdelavo lutk, s katerimi bodo otroci doma lahko odigrali predstavo, Poštar Pavli iz Pošte Slovenije pa bo pomagal pri izdelavi poštnih znamk. Mentorji iz Zveze prijateljev mladine Maribor bodo otroke naučili izdelati predmete iz časopisnega papirja, kdor se zanima za elektroniko, bo lahko spoznal prave lego robotke. In če bodo možgančki še zmogli, se bodo otroci lahko preizkusili tudi v delavnici Brainobrain, kjer urijo sive celice z miselnimi igrami.

Sašo Bizjak

Otroški kino

Kdor ta dan ne bo navdušen ne za rekreacijo ne za ustvarjanje, si bo lahko ogledal kak film v otroškem kinu pod krošnjami ali lutkovno-kulinarično predstavo Knedl, v kateri kuhar ne le kuha, temveč tudi čara, poje in pleše. Mimogrede pa vam še zaupa slasten recept za zdravo jed ali sladico. Za glasbeno popestritev piknika bomo seveda znova poskrbeli z glasbo v živo. Najprej bo svoje življenjske modrosti z nami delil Challe Salle, nato pa nas bo ogrela Tanja Žagar, priljubljena gostja Večerovega piknika.
Dogajanje za otroke se bo začelo ob 12. uri in se bo zaključilo, ko bo sonce počasi utonilo za Pohorjem. In ker za Večerov piknik velja, da tam zagotovo srečate prijatelje, ki jih že dolgo niste videli, vabljeni 31. avgusta v Skoke.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta