(VIDEO) Kreativni učitelji iz Slovenske Bistrice: Posneli glasbeni videospot o tem, kako pogrešajo učence in šolo

Tomaž Ajd Tomaž Ajd
18.05.2020 04:00

Znova se odpirajo vrata osnovnih šol. Sicer ne za vse učence, a vendarle bodo vsaj nekateri spet skupaj z vrstiki, svojimi učitelji. Kako so pogrešali vrvež v šoli, svoje običajno delo v minulem osemtedenskem obdobju, so z glasbenim videom ponazorili učitelji slovenjebistriške 2. osnovne šole.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Učitelji pogrešajo učence.
Arhiv 2. OŠ Slovenska Bistrica

Učitelji 2. osnovne šole Slovenska Bistrica so prvomajske počitnice izkoristili za zelo zanimiv projekt, posneli so filmček Rad bi šel v šolo. V samo dveh dneh si ga je na različnih platformah ogledalo več kot 6000 ljudi. "Video je namenjen učencem naše šole, pa tudi vsem slovenskim šolarjem. Po odzivih sodeč, so ob njem uživali tudi starši, stari starši in vsi, ki resnično verjamejo v plemenito poslanstvo učiteljskega poklica," pravi Simona Rečnik Fekonja, učiteljica angleščine na šoli. Pri pripravi filmčka so sodelovali skoraj vsi zaposleni. Adi Smolar jim je dovolil uporabo pesmi Jaz ne grem v šolo, ki jo učenci dobro poznajo. Besedilo so napisale učiteljice Veronika Frešer, Tanja Keber in Nina Potokar. Za glasbeno spremljavo in montažo zvoka je poskrbel učitelj glasbe Damijan Cigler, videoposnetek pa je zmontiral učitelj računalništva Luka Husu. Zapeli so učitelji 2. osnovne šole Slovenska Bistrica.

Ne le učiteljica

"Nisem le učiteljica angleščine, ki učim otroke od prvega do devetega razreda, ampak tudi mama treh osnovnošolskih deklic, dve sta v prvi triadi, zato se lahko zelo dobro poistovetim s težko situacijo staršev in otrok v tem času. V šestih tednih dela na daljavo smo vsi na šoli iskali načine, kako otrokom in staršem pomagati in olajšati delo. Organizirali smo namenske dneve, jih spodbujali, se srečevali z njimi preko spletnih učilnic. Učenci so na razrednih urah vse bolj tožili, da pogrešajo šolo, sošolce in presenetljivo tudi učitelje. Prav tako je mnoge učence začelo skrbeti spraševanje, nismo vedeli, kdaj in če sploh se bomo vrnili v šolske klopi. Pred odhodom na zaslužene počitnice je gospa ravnateljica s prijaznim sporočilom želela vliti upanja in miru tako učencem in staršem. Učitelji pa smo se odločili, da počitnice izkoristimo za poseben projekt. Po spletu krožijo spoti glasbenikov in spoti učiteljev, ki razlagajo snov, nekateri tudi pojejo. Na zadnji video konferenci smo se odločili, da med počitnicami posnamemo pesem in lepa sporočila za naše učence," idejo za nastanek filmčka pojasni Simona Rečnik Fekonja.

Lep odziv učencev

Sonja Arbeiter, ravnateljica 2. OŠ Slovenska Bistrica, pravi, da učitelji v teh čudnih časih še bolj čutijo veliko odgovornost do svojih učencev. Do učencev, ki jih učijo, in tudi do vseh tistih, ki jih sicer srečujejo na hodnikih, v jedilnici, pred šolo ... "Na 2. osnovni šoli imamo mnogo učencev. Vsi so naši. Pa ne le od nas učiteljev, tudi od vodstva šole, tehničnih delavcev. Vsem nam je mar za vsakega našega učenca. V tednih, ko smo z učenci povezani od doma prek računalnikov, smo dobili veliko lepih, prisrčnih, iskrenih nasmehov, pomežikov in objemov na daljavo. Učenci in tudi starši se trudijo pri šolskem delu in izjemno lepo sodelujejo. Veliko ljubezni in dobrih misli smo združili v triminutno sporočilo za vse otroke, ki se v tem času šolajo doma. Vsem učencem sporočamo, da cenimo njihov trud, da jih pogrešamo in da jih imamo preprosto radi," je še povedala ravnateljica. Filmček Rad bi šel v šolo si lahko ogledate na tej spletni povezavi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta