(VIDEO) Na Rečkem smuku so zmagovalci vsi, tudi Marcos Tavares, ki je vozil pok

Igor Selan Igor Selan
01.04.2023 15:12

Na predzadnji dan smučarske sezone je smučišče Pisker gostilo tradicionalno tekmo Rečki smuk-Zvonkov memorial

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rečki smuk, Marcos Tavares, Areh, Pisker, Cojzarica 
Igor Selan

Na predzadnji smučarski dan v letošnji s snegom res obilni smučarski sezoni je smučišče Pisker gostilo tradicionalno tekmo Rečki smuk-Zvonkov memorial, ki ga v spomin bratu Zvonku prireja Andrej Rečnik s Športnim društvom Reka - Pohorje.

Smuka se je udeležilo več kot sto udeležencev, ki so uživali v soncu in na še zmeraj zelo solidnih progah na Arehu. Dodatno tudi zato, ker smuk, ki poteka na progi Žigart, nima tekmovalnega naboja, zmagovalci so vsi, ki se ga udeležijo. "Lepšega zaključka sezone si nismo mogli želeti. Malce smo se z zaskrbljenostjo ozirali v nebo, a na koncu imeli srečo tako z vremenom, kot z udeležbo," je povedal Andrej Rečnik.

Smuka se je udeležil tudi nekdanji smučarski trener, 83-letni Herbert Jurič: "Haha, sem najstarejši udeleženec smuka, ampak tako je že zadnja tri leta. S to družbo smo skupaj že skoraj pol stoletja, prisoten sem bil praktično na vseh tekmovanjih na Pohorju in bom tudi v naprej, dokler bom lahko smučal."

So pa tokrat na Pohorju imeli prav posebnega gosta, smuka se je namreč udeležil tudi mariborski "golgeter" Marcos Tavares. Na smučke se še ni podal, čeprav menda to željo ima za prihodnje, se je pa preizkusil v vožnji s pokom, kot na Pohorju pravijo pležuhom: "Zaradi nogometa do zdaj nisem mogel smučat, bi pa bil že čas, da to poskusim, ne nazadnje smučajo tudi moji otroci. Kondicija še je, čeprav zdaj jem več kot prej, bom pa prve korake naredil s pokom."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta