(VIDEO) Tako je videti nova sedežnica Ruška na Pohorju od zgornje do spodnje postaje

MBK
16.10.2023 13:44

Minulo soboto so na žičnici napeljali transportno jekleno vrv.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Cilj je, da bo sedežnica Ruška nared za obratovanje do zimske sezone.
Visit Pohorje

Minulo soboto so na novi sedežnici Ruška na Arehu napeljali transportno jekleno vrv. Na facebook strani Visit Pohorje so ob tem objavili video od zgornje do spodnje postaje iz ptičje perspektive.

Kliknite TUKAJ za ogled videa. 

Večja konstrukcijska dela so večinoma že končana, zdaj sledijo še vsa preostala zaključna dela, testiranja in pregledi, ki so podlaga za pridobitev potrebnih dovoljenj. "Cilj je, da bo sedežnica Ruška nared za obratovanje do zimske sezone, ko bo precej povečala zmogljivost prevoza smučarjev," so zapisali na Visit Pohorje. Nova sedežnica bo stala predvidoma 4,2 milijona evrov, gre pa za najdražjo investicijo v sklopu projekta Modernizacija žičniških naprav in izgradnja outdoor centra Maribor - Areh v skupni vrednosti 7,5 milijona evrov, za katerega je Marprom pridobil sofinanciranje ministrstva za gospodarstvo v višini nekaj manj kot šest milijonov evrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta