(VIDEO) Večerova osebnost Štajerske je reper Marko Kocjan - Emkej, komisija je nazive podelila še petim posameznikom

Branka Bezjak
23.12.2020 06:15
Pri medijski hiši Večer smo tudi v tudi letos izpeljali akcijo Večerova osebnost Štajerske, s katero v ospredje postavljamo posameznike, ki so s svojimi dejanji izstopili iz povprečja, dosegli vrhunske rezultate, se na sploh izkazali.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Kocjan - Emkej
Igor Napast

Akcija poteka hkrati po dveh poteh. Na eni ste bralci med desetimi kandidati, izbranimi v Večerovem uredništvu, največ glasov, prejetimi preko spleta in z glasovnicami namenili glasbeniku, mariborskemu reperju Marku Kocjanu - Emkeju. Hkrati pa je komisija, sestavljena iz uglednih Mariborčanov in predstavnikov Večera izbrala še prejemnike nazivov v petih posamičnih kategorijah.  

Marko Kocjan - Emkej, Večerova osebnost Štajerske 2020:

Naziv Večerov športnik Štajerske 2020 gre tako kolesarju Primožu Rogliču, ki je s svojimi dosežki in tudi porazi dokazal svojo veličino. Sezono je kljub vsemu končal na prvem mestu v svoji disciplini, kakor jo je tudi začel.

Primož Roglič, kolesar, Večerov športnik Štajerske 2020:

Za naziv Večerova nevladnica Štajerske 2020 je bila izbrana Mojca Jarc Sojčpredsednica Društva študentov medicine Maribor. Bodoči zdravniki so se izkazali in se takoj podali pomagat pri omilitvi posledic koronakrize. Še sedaj so prostovoljci v različnih organizacijah, spomladi pa so tudi organizirali so varstvo za otroke medicinskega osebja, ki je bilo angažirano pri oskrbi bolnikov v UKC Maribor. Sicer pa že 15 let z raznimi akcijami osveščajo z raznimi preventivnimi akcijami.    

Mojca Jarc Sojč, študentka medicine, Večerova humanitarka Štajerske 2020:

Večerov kulturnik Štajerske 2020 je po izboru komisije pesnik, knjižničar Borut Gombač. Letos je za svojo zadnjo zbirko S konico konice jezika prejel tudi Veronikino nagrado za najboljšo knjigo poezije. Borutove pesmi, pravljice, besedila za songe, radijske in lutkovne igre so takšne kot je on. Tihe, nevsiljive, ampak kar je zapisano ali izrečeno, je vedno na pravem mestu. 

Borut Gombač, pesnik, Večerov kulturnik Štajerske 2020:

Zgodba Večerovega gospodarstvenika Štajerske 2020 Mirka Straška se piše kot filmska zgodba o uspehu. Mladi podjetnik, ki so ga poslal v Zgornjo Savinjsko dolino ustvariti delovna mesta, je z leti tam ustvaril globalno podjetje, ki je tudi zelo vpeto v lokalno okolje. Še zmeraj dela po deset, dvanajst ur. "A ne da bi bili bogati, ampak ker moramo, da preživimo, da lahko zagotavljamo delovna mesta," pravi.   

Mirko Strašek, direktor KLS Ljubno, Večerov gospodarstvenik Štajerske 2020:

Mikrobiologinja Maja Rupnik, vodja raziskovalnega laboratorija pri Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano (NLZOH) in vodja laboratorija na Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru, je Večerova znanstvenica Štajerske 2020. Dolgoletna raziskovalka s številnimi dosežki na svojem področju, je v času epidemije vpeta v številne raziskave, s prispevki za javnost pa se je lotila tudi izganjanja lažnih novic, povezanih z epidemijo. 

Maja Rupnik, mikrobiologinja, Večerova znanstvenica Štajerske 2020:

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.