(VIDEO) Zbran denar od maminih čuftov prihodnji teden za KUD Coda, poskusili smo jih tudi na Večeru

Miha Dajčman Miha Dajčman
06.04.2019 10:50

Akciji Glasbeni junaki KUD Coda se je pridružila tudi okrepčevalnica Mama. Prihodnji teden bo ves zbran denar od maminih čuftov namenjen akciji #ujemimosanje

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mamine čufte pripravlja Zorica Bogdanović.
Sašo Bizjak

Akcija Glasbeni junaki Kulturno-umetniškega društva Coda dobiva nove razsežnosti. Glasbena šola za vse generacije je 19. marca začela zbirati denar za nove prostore. Na spletni platformi za množično financiranje Adrifund želijo do 2. maja zbrati 20.000 evrov.

Najboljši čufti v mestu

Akciji se je pridružila tudi okrepčevalnica Mama z Grajskega trga ob Florjanu. Prihodnji teden bo Mama denar od vseh prodanih porcij čuftov donirala KUD Coda. Čufte oziroma mesne kroglice smo včeraj pokusili na Večeru in svoj delež k akciji #ujemimosanje prispevali še sami. Kot smo vedeli že prej, so mamini čufti odlični, na Večer nam jih je dostavila kar "mama" Zorica Bogdanović, ki jih pripravlja, dostavo pa je popestril še glasbeni nastop Cudovca Andreja Aliena Partljiča, ki je posebej za akcijo napisal himno čuftov. "Če si lačen in ne veš, kaj bi, pokliči mamo, ona ve, kaj je. Najboljša hrana zate v tem trenutku, ne biti smotan, zaupaj njenemu občutku. O, čuftiii najboljša so hrana, čufti, ko napravi jih mama. Čufti ne rabijo reklame, vse je dobro, kar je od mame ..." je šla hitro v uho. 
{embed_youtube}https://youtu.be/OUwXQ5ttJgw{/embed_youtube}
Bogdanovićevo smo vprašali, kakšen je recept "najboljših čuftov v mestu". Najprej je dejala, da se skrivnostnih receptov seveda ne razkrije, a je naposled le naštela, katere so osnovne sestavine njenih mesnih kroglic: "Mleto meso, riž, čebula, paradižnikova omaka in začimbe, za prilogo pa pire krompir."

Andrej Alien Partljič je skupaj z okrepčevalnico Mama na Večer ob prepevanju dostavil hrano. Prihodnji teden bo denar od prodaje čuftov Mama donirala akciji Glasbeni junaki KUD Coda.
Sašo Bizjak

Še mesec do cilja

Za 5,5 evra, ki jih prejme KUD Coda, bodo kupci dobili porcijo s štirimi do šestimi mesnimi kroglicami. Okrepčevalnica Mama, kjer imajo tudi dostavo po središču mesta, se je za sodelovanje s KUD Coda odločila, ker so v preteklosti Codovci pri njih naročevali hrano, sodelovali so tudi v drugih akcijah, sedaj pa bi jim radi vrnili uslugo. Koliko porcij bodo pripravili prihodnji teden, nam pri Mami niso razkrili, dejali so le, da sicer čufti hitro poidejo.
Trenutno je na Adrifundu zbranih nekaj več kot 6000 evrov, KUD Coda je tako slab mesec pred koncem akcije pri 31 odstotkih zbranih sredstev. V zameno za prispevke ponujajo različne usluge, možno pa je kupiti tudi vstopnice za koncerte, ki jih v naslednjih tednih do 2. maja pripravljajo v intimnem vzdušju "dnevne sobe" v kleti v Razlagovi ulici 11: 9. aprila Midniht lightnin', 16. aprila Leonart, 23. aprila Balkan duo in 27. aprila The Swingtones.

Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta