Vilinsko mesto: Za male ljudi, ki imajo široko odprte oči

Andreja Kutin Lednik
20.11.2018 18:23

Že v petek bo Maribor razsvetlila Lumina, sicer pa Vilinsko mesto pripravlja magičen december.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Vilinskem mestu imajo večino časa glavno besedo otroci.
Sašo Bizjak

Že tradicionalni petkov prižig prazničnih luči v mestu bo pospremila nekoliko bolj razigrana in tudi spektakularna Lumina, ki letos sveti v "res velikih skulpturah". Svetlobne intervencije bodo letos posegle v tri trge: Slomškov, Židovski in Rotovški trg, avtorji pa prihajajo z različnih koncev Evrope. S petkom odpira vrata, dvorišče, ustvarjalnice in čudodelnice tudi Vilinsko mesto. Mesto v mestu, mesto svetlobe in veselja, je vilinski mesec napovedal Marko Brumen, pri Narodnem domu odgovoren za Vetrinjski dvor. Vilinski skok bo v petek ob 18. uri, sledita sprehod do Slomškovega trga in otvoritev Lumine.
Prestolnica dogajanja bo seveda Vilinski dvor, ki je že nekaj časa vilinsko gradbišče, v katerem nastaja izvirno okrasje dvora. Tokrat bodo osrednja tema okrasitev vilinska kolesa, ki bodo sestavljala vilinske galaksije, te pa se bodo s smrekami razširile tudi v ulice po mestu, napoveduje Hana Repše iz Zavoda Mars, ki skrbi za podobo in vsebino Vilinskega mesta, kjer imajo večino časa glavno besedo otroci.

Vilinski skrbniki: Maja Pegan, Hana Repše, Vojka Miklavc, Marko Brumen in Lana Erlač
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta