"Vrata so ji vedno odprta, nam pa tudi na ministrstvo." Župan Arsenovič tudi o (ne)imenovanju novega četrtega podžupana

Igor Selan Igor Selan
23.02.2021 12:15
Po odhodu podžupanje Helene Kujundžić Lukaček si bodo njene naloge razdelili ostali trije podžupani in vodje uradov
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zdaj že nekdanja podžupanja Helena Kujundžić Lukaček odhaja na ministrstvo za šolstvo, znanost in šport
Sašo Bizjak

Župan Saša Arsenovič po nenadnem odhodu podžupanje Helene Kujundžić Lukaček (SMC), na Mestni občini Maribor zadolžene za lokalne skupnosti, zdravstvo, šolstvo in predšolsko vzgojo ter medgeneracijsko sodelovanje, ne razmišlja o imenovanju novega, četrtega podžupana.

Kot je na današnji novinarski konferenci povedal Arsenovič, si bodo njene naloge razdelili preostali trije podžupani in vodje občinskih uradov: "Odhod podžupanje na mesto vršilke dolžnosti direktorice direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport je dokaz, da je županova ekipa kovnica dobrih kadrov. Njen odhod nas je postavil pred nek nov izziv, vendar smo tako dobro utečeni, da ne razmišljam o imenovanju novega podžupana."

Na vprašanje, kdo in kdaj ga je obvestil, da Kujundžićeva zapušča občino, na občini naj namreč o njenih dogovorih za menjavo delovnega mesta ne bi vedeli ničesar, pa je Arsenovič odgovoril: "Obvestila me je podžupanja, takoj ko je izvedela za nov življenjski izziv. Kot vedno smo mi del rešitve in ne problema, zahvaljujem se ji za vse, kar je dobrega naredila za občino, na novi poti ji želimo obilo uspeha. Vrata so ji vedno odprta, nam pa tudi na ministrstvo."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta