Vrtec Ruše: Svet zavoda podpira ravnatelja

Barbara Bradač Barbara Bradač
05.02.2020 17:22

Ali in kako bodo zoper ravnatelja ukrepali, se bodo člani sveta zavoda odločili po izvedeniškem mnenju in rezultatih policijske preiskave.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Z ugotovitvijo inšpektorata za šolstvo in šport, ta je v izrednem nadzoru vrtca v Rušah ugotovil neustrezna ravnanja ravnatelja OŠ Janka Glazerja Ruše Ladislava Pepelnika v primeru privezovanja otrok v vrtcu in kričanja vzgojiteljice, se je v torek seznanil tudi sveta zavoda, ki je ravnateljev delodajalec. "Člani Sveta zavoda OŠ Janka Glazerja Ruše smo seznanjeni z ugotovitvami izrednega inšpekcijskega nadzora, z ukrepi ravnatelja oz. vodstva šole se strinjamo. Ker postopek še traja, bomo počakali na izvedeniško mnenje ter rezultate policijske preiskave," je po seji v imenu sveta zavoda odgovoril predsednik Boštjan Ravnjak.
Ravnatelj Pepelnik je privezovanje otrok s trakom iz blaga na stolček označil za preventivno dejanje, ki se v vrtcu izvaja že več let, a inšpektorat takšna preventivna dejanja označuje za nesprejemljiva, enako velja za kričanje vzgojiteljice na enoletnega otroka. Inšpektorat ugotavlja, da je ravnatelj ravnal neustrezno, ker je privezovanje dovoljeval, ker ni ukrepal proti pomočnici vzgojiteljice, ki je vsa dejanja vzgojiteljice sprejemala, ni reagirala in ni nikogar obvestila in ker nasilja vzgojiteljice ni prijavil policiji, kar bi moral po uradni dolžnosti. Na neprimerno obnašanje vzgojiteljice, kričanje in privezovanje otroka na stolček, je opozorila anonimka, navedbe v njej je v pogovoru z vzgojiteljico preveril ravnatelj in vzgojiteljici zaradi kričanja na otroka izrekel pisni opomin ter odredil trimesečni nadzor njenega dela.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta